Quantcast

19,2E: Insight HD nyní jako placený program

| redakce | tisk

Insight HD skončil jako bezplatný tématický program v HD rozlišení na evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E. Dnes se stanice stala součástí nabídky německé satelitní platformy HD+.

Vysílání Insight HD je nyní zakódováno systémy Nagra MA (tzv. Nagravision) a Videoguard. Stanice je tak nyní dostupná klientům HD+ a Sky Deutschland.

Důvodem k zakódování Insight HD je dohoda s operátorem platformy HD+ ohledně zařazení programu do této satelitní služby. Společnost TV Entertainment Reality Network (TERN), provozovatel stanice, zároveň hodlá posílit pozici stanice na německé trhu.

Zakódování Insight HD je špatnou zprávou pro diváky bezplatných HD programů na pozici 19,2°E, kteří během několika dní přišli už o třetí FTA program v HD na 19,2°E. Připomeňme, že začátkem tohoto měsíce skončily programy ZDFkultur HD (i SD) a EinsPlus HD (i SD).

Potěšující je, že Insight UHD (program Insight v Ultra HD rozlišení) zůstává nadále FTA. Majitelé modernějších UHD set top boxů mohou stanici sledovat nadále zdarma z pozice 19,2°E.

technické parametry - Insight HD:

Astra 1KR (19,2°E), freq. 11,229 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard a Nagra MA

technické parametry - Insight UHD (Ultra HD verze):

Astra 1M (19,2°E), freq. 12,344 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články