Quantcast

Octagon chystá UHD přijímač s podporou DVB-S2X

| redakce | tisk

Ještě v letošním roce by se měl na trhu objevit nový UHD set top box pod značkou Octagon. Model ponese označení SF4008 UHD 4K a jeho hlavní předností před ostatními stolními UHD přijímači bude podpora standardu DVB-S2X.

DVB-S2X je nová výzva pro operátory satelitních platforem. Standard DVB-S2X umožňuje navýšit celkovou kapacitu multiplexu až o 51 procent ve srovnání s DVB-S2. Pro sledování programů v DVB-S2X bude ale nutný set top box, který normu DVB-S2X podporuje. Octagon SF4008 UHD 4K bude jedním z prvních přijímačů s touto podporou.

Norma DVB-S2X se používá zejména pro přenosové kanály. Na satelitním systému Astra na pozici 19,2°E se již vysílá první DVB-S2X multiplex s Ultra HD demonstračním kanálem, který má pomoci zákazníkům a výrobcům v testech nového standardu. Do přijímače bude možné nainstalovat alternativní image týmu OpenATV, které je nyní ve vývoji.

Octagon chystá UHD přijímač s podporou DVB-S2X
▲ Octagon chystá UHD přijímač s podporou DVB-S2X

Octagon SF4008 UHD 4K bude vybaven procesorem BCM 7251S s taktem 2x1700 MHz, flash pamětí o velikosti 4 GB a jedním GB RAM. Přístroj bude podporovat ultra vysokém rozlišení a také video kodek HEVC (H.265).

Přijímač bude s rozhraním USB 3.0. Pevný disk 2,5 palců bude možné připojit do přijímače. Na předním panelu se bude nacházet 16ti místní dot-matrix displey pro zobrazování názvu stanic a doplňkových informací. Vedle FTA programů umožní přijímač sledování i placených programů přes CI rozhraní.

SF4008 UHD 4K bude - stejně jako ostatní přijímače Octagon - používat linuxový systém Enigma 2.

Přístroj se na trhu objeví během prosince a jeho základní verze se 2 tunery má stát kolem 200 eur. Výrobce chystá také variantu přijímače se 3 tunery.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články