Quantcast

ČAEK jmenovala výkonného ředitele

| redakce | tisk

Členská schůze České asociace elektronických komunikací z. s. (ČAEK) schválila 2. února 2017 strategický dokument, který formuluje zaměření činnosti spolku v dalším období.

Součástí rozšířené strategie je důraz na ochranu obsahu v sítích pro převzaté vysílání a zpracování otázek, které vyplývají z postupující konvergence platforem sítí a služeb elektronických komunikací a z mezinárodních závazků České republiky, především z členství v Evropské unii.

Za tímto účelem členská schůze potvrdila rozhodnutí představenstva spolku jmenovat podle stanov výkonného ředitele ČAEK, který bude odpovídat především za řízení sekce převzatého vysílání.

Novým výkonným ředitelem ČAEK byl jmenován Mgr. Martin Cach. Funkce se ujímá 3. dubna 2017.

Jsem vděčen představenstvu spolku, že se na základě stanov rozhodlo zásadním způsobem posílit aparát ČAEK v době, kdy se nároky na činnost asociace zvyšují, především v mediální, autorskoprávní a programově obsahové oblasti,“ říká předseda spolku Zdeněk Vaníček a dodává: „Za tímto účelem jsme do ČAEK přijali mladého, perspektivního, již ale velmi zkušeného a znalého odborníka. Spolupráce členů s ním bude nesporně obohacující a nepochybně oboustranně přínosná. Přeji Martinovi hodně úspěchů a také radosti z jeho nového odpovědného a náročného pověření.“

Mezi hlavní úkoly ČAEK v současné době patří z hlediska mezinárodních závazků České republiky aktivní sledování návrhu směrnice Evropského Parlamentu a Rady, kterou se stanoví evropský kodex pro elektronické komunikace, a směrnice o audiovizuálních mediálních službách, klíčového předpisu EU, který určuje společné základní parametry služeb televizního vysílání a audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání. Z vnitrostátního pohledu stojí na prvním místě plánování a výstavba sítí elektronických komunikací nové generace, dokumenty, které v této oblasti schválila vláda, a také nadměrná regulace elektronických komunikací v České republice.

Pevně věříme, a proto jsme si Martina vybrali, že se nový výkonný ředitel spolku plně zapojí do všech těchto akutních výzev, které před ČAEK a jejími členy stojí. Jsem přesvědčen, že Martin obstojí a já mu se všemi kolegy přeji hodně zdaru,“ říká předseda spolku Zdeněk Vaníček.

zdroj: ČAEK





Reklama




Vybrané články