Quantcast

Nový sitkom ze života brooklynských policistů na Prima Comedy Central

| redakce | tisk

Řada seriálů se nás snaží přesvědčit, že strážci zákona v Americe zvládnou díky moderním technologiím při vyšetřování doslova zázraky a jejich život je plný vzrušujících případů. Každodenní realita „obyčejných“ policistů v 99. brooklynském okrsku se od téhle představy dost liší.

To ale neznamená, že si tahle parta nemůže ve službě užít trochu legrace. Nakoukněte spolu s Prima Comedy Central pod ruce profesionálů z fiktivního policejního okrsku v novém seriálu Brooklyn 99.

Příběh seriálu Brooklyn 99 (v originálu Brooklyn Nine-Nine) se točí kolem party policistů, kteří jsou sice chytří a schopní, nicméně postrádají disciplínu. Právě tento nedostatek jejich oddělení nepřináší úctu a respekt, který by si jinak určitě za boj se zločinem zasloužili. Vše se ale změní s příchodem nového policejního důstojníka, svérázného kapitána Raymonda Holta, který je odhodlaný z 99. okrsku vybudovat respektované a tvrdě pracující policejní oddělení.

Nový sitkom ze života brooklynských policistů na Prima Comedy Central
▲ Nový sitkom ze života brooklynských policistů na Prima Comedy Central

Rayovy rázné metody ale moc nezabírají na Jakea Peraltu, nezodpovědného a líného detektiva, který je vždy v centru dění a rád vymýšlí nejrůznější legrácky. I přes svou lenivost v sobě však skrývá velký potenciál a dokáže snadno chytit kdejakého ničemu. Jakeova přílišná bezstarostnost Raymondovi pěkně leze na nervy a je mu jasné, že přetvořit ho k obrazu svému nebude vůbec snadné. Kromě Jakea se nový velitel okrsku musí potýkat i s dalšími podřízenými. Mezi ně se řadí chytrá a trochu děsivá detektivka Rosa Diazová, na pohled drsný ale jinak milující otec a seržant Terry Jeffords (ztvárněný bývalým hráčem NFL Terrym Crewsem), snaživá poctivka Amy Santiagová či trochu přihlouplý Jakeův obdivovatel Charles Boyle.

Kromě zábavných slovních přestřelek v kanceláři a akčních scén při chytání zločinců seriál nabídne také řadu neméně zábavných vedlejších dějových linek. Mezi ně patří například sázka mezi Jakem a Amy o to, kdo z nich dokáže během roku pochytat nejvíce zločinců. Oba policisté berou tuto sázku smrtelně vážně, protože v ní mohou hodně získat, ale taky ztratit. Další neméně zábavnou součástí seriálu je vztah kapitána Holta a Jakea. Holt musí totiž brzy uznat, že Jakeovy netradiční pracovní postupy mohou být užitečné a rozhodne se proto přimhouřit nad Jakeovými výstřelky oko.

Nový sitkom ze života brooklynských policistů na Prima Comedy Central
▲ Nový sitkom ze života brooklynských policistů na Prima Comedy Central

Pod scénář k většině dílů tohoto seriálu se podepsala autorská dvojice Dan Goor a Michael Schur, který stojí také za scénářem pro populární seriál Kancl. Sitkom z policejního prostředí, který podobně jako Kancl staví na vtipných dialozích hlavních postav, se dočkal premiéry na podzim roku 2013 a prakticky okamžitě se stal senzací. Postupem času sklidil seriál i jeho protagonisté řadu ocenění, mimo jiné Zlatý glóbus za nejlepší televizní seriál. Druhý Zlatý glóbus si odnesl i Andy Samberg, známý uváděním pořadu Saturday Night Live, který v seriálu Brooklyn 99 ztvárnil hlavní roli Jakea Peralty.

Nenechte si ujít českou premiéru populárního amerického seriálu Brooklyn 99 již v úterý 18. dubna ve 21:00 na Prima Comedy Central.

zdroj: PCC





Reklama




Vybrané články