Quantcast

Rakousko dokončilo přechod na DVB-T2

| redakce | tisk

Rakouské spolkové země Korutany a Východní Tyrolsko v noci ze 23. na 24. října 2017 přešly na druhou generaci digitálního pozemního vysílání (DVB-T2). Šlo o poslední fázi přechodu našeho jižního souseda do DVB-T2.

"Od této chvíle je celá programová rodina ORF - ORF eins, ORF 2, ORF III, ORF Sport+, stejně tak programy 3sat, ATV a Servus TV dostupné po celém Rakousku na klasickou pozemní anténu v HD rozlišení a také programy Puls 4 a ATV 2 bez dodatečných poplatků. Původní DVB-T signál skončil, na pozemní anténu je nyní možné přijímat vysílání přes DVB-T2/simpliTV," vysvětlil koordinátor ORF Michael Weber a je spokojen s úspěšným dokončením mamutího projektu.

Zavedení nového televizního standardu DVB-T2 schválil regulační orgán KommAustria. Konverze na novou pozemní normu byla zahájena ve Vídni, Dolních Rakousku a Burgenlandsku na podzim 2016. Regiony Štýrsko, Horní Rakousko a Salzburg překlopily vysílání do DVB-T2 v dubnu letošního roku a nyní bylo dokončeno v Tyrolsku a Korutanech.

Od zahájení projektu v roce 2014 ORS, dceřiná firma ORF, investovala do modernizace a rozšíření vysílačů po celém Rakousku.

Pozemní vysílání upřednostňuje 400 tisíc Rakušanů.

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články