Quantcast

Německá verze MTV spustila FTA test na 19,2E

| redakce | tisk

Společnost Viacom International Media Networks (VIMN) zahájila na evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E technické testy distribuce německé verze hudební a lifestylové televize pro mladé MTV Deutschland.

Kanál MTV Germany se objevil v multiplexu MTV Networks Europe na kmitočtu 11,973 GHz, pol. V pod názvem "MTV". Na programové pozici se aktuálně vysílají barevné pruhy. K dispozici jsou dvě volitelné jazykové verze - německá a anglická. Na obou je nepřerušovaný tón.

Návrat německé verze MTV k volnému vysílání bylo ohlášeno v srpnu letošního roku. Podle dřívější zprávy bude německá mutace MTV vysílat FTA od 1. ledna 2018.

Německá verze MTV spustila FTA test na 19,2E
▲ Německá verze MTV spustila FTA test na 19,2E

MTV Germany odstartovala v roce 1997 jako placený kanál. Tehdy šlo o první regionální verzi MTV v Evropě. Mezi léty 1999 a 2011 byla stanice poskytována jako FTA kanál. Od 1. ledna 2011 je MTV Germany opět součástí balíčků placené televize. Tehdy provozovatel slíbil, že se zakódováním programu se zvýší počet hudebních pořadů. Od roku 2011 byla MTV součástí pay-tv Sky Deutschland. Od září 2014 je součástí nabídky satelitní služby HD+ a to v HD. Vysílání v klasickém SD rozlišení ukončila před 3 lety.

Letos v březnu Viacom spustil volné vysílání MTV Germany na internetu na stránce www.mtv.de/live. Volné internetové šířené si získalo v Německu, Rakousku i Švýcarsku mnoho fanoušků a zájem o bezplatné MTV rostl. Zřejmě na základě úspěchu MTV na internetu bude program dostupný zdarma i v klasickém éteru - na satelitu Astra.

technické parametry - MTV Germany (test):

• Astra (19,2°E), freq. 11,973 GHz, pol. v, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články