Quantcast

Hudební kanál Vintage TV skončil na satelitu

| redakce | tisk

Britskou hudební televizi Vintage TV již není možné sledovat ze satelitu. Provozovatel přerušil distribuci programu přes satelit. O program tak přišli abonenti Sky UK, Virgin Media a také diváci sledující FTA programy z pozice 28,2°E.

Vysílatel v médiích uvedl, že se jedná o dočasné přerušení distribuce a souvisí se záměry zajistit dostupnost vysílání pro největší skupinu diváků.

Stanice Vintage TV nedávno skončila v pozemním vysílání Freeview a také v satelitní službě Freesat. Zrušení druhé možnosti příjmu souvisí se zvýšením poplatků operátora.

Vintage TV zahájil vysílání v srpnu 2010. Jde o stanici pro diváky starší 50 let a pro všechny fanoušky starší hudby produkované v letech 1940 až 1980. Stanice vysílala klipy kultovních interpretů jako je Elvis Presley, The Beatles, Jimi Hendrix, Chuck Berry, Otis Redding. Na všechny skladby mají původní videoklip. Z toho důvodu, aby bylo možné osvědčené písně vysílat v televizi, provozovatel pověřil mladé režiséry, aby vytvořily video pro hudbu. Byly použity archivní záznamy hlavních politických a společenských událostí, které se konaly v USA a Velké Británii v letech 1940 až 1980.

V současné době Vintage TV nevysílá přes satelit. Na pozici této stanice je černá obrazovka se zvukem.

technické parametry - Vintage TV:

Astra 2G (28,2°E), freq. 11,597 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl + a516digital.com





Reklama




Vybrané články