Quantcast

ABS 2A: Motorsport TV HD mění transpondér

| redakce | tisk

Špatná zpráva pro fanoušky motoristických sportů. Provozovatel ruské stanice Motorsport TV zahájil novou distribuci v HD i SD rozlišení na satelitu ABS 2A (74,7°E). Vedle změny transpondéru a parametrů se mění i podoba distribuce - z volné na kódovanou.

Motorsport TV HD a Motorsport TV v klasickém SD rozlišení byly doposud šířeny v multiplexu společnost GeoTelecommunications na kmitočtu 12,533 GHz, kde jako jediné programy vysílaly nekódovaně ( FTA).

Příjem stanice Motorsport TV HD
▲ Příjem stanice Motorsport TV HD

Novou distribuci HD i SD verze programu zajišťuje společnost Satellite Television (STV). Podstatné je, že příjmové podmínky z nového multiplexu jsou příznivější a lze tedy vysílání naladit s parabolami menších rozměrů. Méně příznivější zprávou je fakt, že signál z nové frekvence je zakódován systémem Irdeto (CAID 0618 a 0628) a vysílání je tak určeno výhradně pro potřeby kabelových a satelitních operátorů.

Motorsport TV je televizní kanál "o životě při vysokých rychlostech". Program stanice zahrnuje pořady o automobilovém a motoristickém průmyslu, stejně tak i relace vlastní produkce, které se týkají popisované problematiky.

nové technické parametry - Motorsport TV HD, Motorsport TV:

• ABS 2A (74,7°E), freq. 10,988 GHz, pol. H, SR 35007, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto

původní technické parametry - Motorsport TV HD, Motorsport TV:

• ABS 2A (74,7°E), freq. 12,533 GHz, pol. V, SR 44950, FEC 4/5, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články