Quantcast

Čínské stanice FTA, včetně filmové Hollywood HD

| redakce | tisk

Ze satelitu Eutelsat 21B je možné přijímat dočasně volné vysílání zajímavého balíku čínských programů, včetně filmového kanálu Hollywood Movie Channel HD či dokumentární Discovery Science HD.

Paket s čínskými programy se před časem objevil na kmitočtu 10,856 GHz. Vysílání bylo od svého spuštění kompletně zakódováno systémem Visioncrypt. Nyní - patrně z technických důvodů - je kompletní obsah multiplexu (vyjma testovacího kanálu) vysílán nekódovaně a je tedy dostupná pro všechny diváky, kteří mohou přijímat vysílání ze satelitu Eutelsat 21B na pozici 21,5°E. a mají set top boxy nebo televizory s podporou kodeku HEVC (H.265).

Záběr z příjmu stanice Hollywood Movie Channel HD
▲ Záběr z příjmu stanice Hollywood Movie Channel HD

Záběr z příjmu stanice CCTV14
▲ Záběr z příjmu stanice CCTV14

Čínský mux prošel proměnou - stanice přešly na modernější kodek HEVC, což přineslo dočasné vypnutí kryptovacího systému. Díky tomu mohou diváci bez jakýchkoliv karet a předplatného sledovat zajímavé kanály jako filmový program Hollywood Movie Channel HD v angličtině s čínskými titulky, dokumentární kanál Discovery Science HD a dále řadu lokálních tématických programů jako Anshan TV HD, Beijing TV, SBN HD, Human Television HD, Jiangsu TV HD, Zhejiang TV HD, Anhui TV HD a Phoenix Chinese HD.

Záběr z příjmu stanice CCTV5+
▲ Záběr z příjmu stanice CCTV5+

Záběr z příjmu stanice CCTV1
▲ Záběr z příjmu stanice CCTV1

Multiplex obsahuje i několik stanic čínské centrální televizní společnosti CCTV - konkrétně CCTV 1 HD, CCTV 2 HD, CCTV 3, CCTV 4 Europe HD, CCTV 5, CCTV 5+ HD, CCTV 8, CCTV 13 a CCTV 14. Většina z nich se běžně do Evropy nevysílá FTA. Takže mají diváci v Evropě jedinečnou možnost poznat národní kanály CCTV.

Záběr z příjmu stanice Discovery Science
▲ Záběr z příjmu stanice Discovery Science

Záběr z příjmu stanice Beijing TV HD
▲ Záběr z příjmu stanice Beijing TV HD

Příjem transpondéru s čínskými programy je možný s parabolami o průměru kolem 90 cm.

technické parametry:

• Eutelsat 21B (21,5°E), freq. 10,856 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 1/2, DVB-S2/QPSK

zdroj: flysat + vl.info





Reklama




Vybrané články