Quantcast

Portugalský fotbal se po pauze vrací na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk

Benfica, Porto, Sporting, Braga a další zajímavé kluby se po koronavirové krizi vrací zpět obrazovky naší sportovní televize. Portugalská nejvyšší fotbalová soutěž, v níž zbývá odehrát ještě deset kol, se rozjíždí ve středu 3. června 2020 a skončit by měla 21. července 2020.

Původní plán rozjet ligovou soutěž už 30. května byl před několika týdny změněn ve prospěch klubů, které musí specifickým způsobem připravit stadiony na úvodní zápasy bez divácké účasti, ovšem s přítomností televizních štábů a osob nutných k zajištění průběhu zápasů.

Formát soutěže se nemění a navazovat se bude klasicky na duely 25. kola. Výraznější změna proběhne pouze v tradičních hracích dnech. V dohrávané části sezóny se bude častěji hrát i přes všední dny. Některá kola dokonce budou rozehraná přes všechny dny v týdnu.

Liga NOS
▲ Liga NOS

Sport1 a Sport2 bude stejně jako před pauzou nabízet tři vybraná utkání z každého jednotlivého kola a k tomu tradiční sestřihy ze všech odehraných zápasů kola. Už příští týden ve středu 3. června ve 22:15 bude k dispozici přenos z utkání Famalicăo - FC Porto (Sport1) a ve čtvrtek 4. června duely Benfica - Tondela (20:15, Sport1) a Vitória Guimarăes - Sporting (22:15, Sport1).

V ligové tabulce zatím o titulu zdaleka není rozhodnuto a následující utkání nebudou postrádat intenzitu. FC Porto vede o jediný bod před mistrovskou Benficou, navíc ho čekají utkání se Sportingem i Bragou. V posledním kole se můžeme těšit na legendární lisabonské derby, které se odehraje na supermoderním Estádio da Luz.





Reklama




Vybrané články