Quantcast

Zombíci v šesté sérii na AMC

| redakce | tisk

Příznivci amerického spin-off seriálu Fear the Walkind Dead se mohou těšit na zajímavé pokračování. V pořadí šestou sérii, kterou vysílá televizní stanice AMC. Už 12. října ve 22:00 se na obrazovkách objeví první díl s názvem Konec je začátek a opět přinese nečekané zvraty v příbězích hlavních protagonistů.

Postapokalyptický příběh nejen o zombie
Fanoušci spin-off seriálu, ale také seriálu The Walking Dead si jistě všimli, že Fear the Walking Dead se na rozdíl do mateřského seriálu podrobněji zabývá postavami a jejich osobními příběhy. Motivační heslo „v jednotě je síla“ platí v boji se zombíky a s lidskými protivníky dvojnásob. Šestá série nese hlubší myšlenku: v životě je velmi důležitá sounáležitost a vzájemná důvěra, a těch se v situacích ohrožení života dosahuje opravdu velmi těžko. Morgan Jones (Lennie James) se proto snaží vytvořit komunitu lidí, kteří vyznávají stejné hodnoty a cíle a nespojuje je jen bezhlavý boj proti zombíkům.

V průběhu šesté sezóny seriálu Fear the Walking Dead se budou snažit zjistit, co se stalo s nepravděpodobnou rodinou, kterou kdysi spojila mise na pomoc lidem v nouzi a na konci páté série je Morgan požádal, aby „prostě žili“. Každý si musí zvolit svoji vlastní cestu a způsob, jak zvládat každodenní život. Některé bude lákat stabilita, kterou nabízí skupina kolem Virginie, jiní se budou naopak bouřit. Každý z nich si ale ať tak či tak bude muset projít svojí vlastní životní zkouškou, aby si uvědomil, kde je jeho místo. I smrtelně zraněný Morgan se musí rozhodnout, jestli pomůže zoufalému cizinci, zatímco se záhadný lovec odměn snaží dokončit to, co Ginny nedokázala.

Fear the Walkind Dead (foto: AMC)
▲ Fear the Walkind Dead (foto: AMC)

Kdo se skrývá za postavou Morgana Jonese?
Britský herec, scenárista a dramatik Lennie Michael James, který se navzdory nepřízni osudu dokázal prosadit ve světě filmu. Jeho rodiče pocházeli z karibského ostrova Trinidad a Tobago. Když mu bylo 10 let jeho matka náhle zemřela, což ho, jak sám říká, poznamenalo na celý život. S bratrem raději zvolili život v dětském domově, než aby se stěhovali za vzdálenou rodinou do Ameriky.

V mládí se pokoušel stát profesionálním hráčem ragby, ale školní láska ho přivedla na divadelní zkoušku, což ho později motivovalo ke studiu herectví na londýnské hudební a divadelní škole Guildhall School of Music and Drama. Zahrál si v populárních filmech jako například v krimi komedii Podfu(c)k, akčním thrilleru Colombiana, sci-fi dystopii Blade Runner 2049, či v nám nejznámějších seriálech The Walking Dead a Fear the Walking Dead. Lennie James je rovněž aktivní jako poradce pro městské černošské děti.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články