Quantcast

Edita Kudláčová z ČRo bude Manažerkou pro rozhlasovou sekci v EBU

| redakce | tisk

Evropská vysílaci unie (EBU) jmenovala Editu Kudláčovou, šéfproducentku Kreativního HUBu Českého rozhlasu, Manažerkou rozhlasové sekce. Je to poprvé v historii, kdy se součástí vedení tohoto významného evropského orgánu, který sdružuje veřejnoprávní rádia a televize, stane Češka.

Kudláčová, která přebírá agendu po Grahamovi Dixonovi (BBC), se své funkce v ženevském sidle EBU ujme od 1. března 2021.

Edita Kudláčová bude zodpovědná za podporu a rozvoj rozhlasového vysílání a audio obsahu obecně, úzkou spolupráci s rozhlasovými členy EBU či strategický rozvoj. „Rozhlas považuji za významné médium i v dnešním světě. Zejména rostoucí obliba audio obsahu a podcastů nabízí skvělou příležitost pro kreativní tvůrce přicházet s novými a inovativními nápady a atraktivním obsahem. Těším se, že se nám s mými novými kolegy podaří aktivně podpořit i rozvoj těchto formátů na evropské rovině,“ uvedla šéfproducentka Kreativního HUBu Českého rozhlasu Edita Kudláčová.

Edita Kudláčková (foto: Khalil Baalkaki)
▲ Edita Kudláčková (foto: Khalil Baalkaki)

Pro Český rozhlas a Českou republiku je to obrovský úspěch, poprvé v historii bude zastávat mezinárodní manažerskou pozici v EBU Češka. Za Český rozhlas mám pak smíšené pocity, protože se loučíme s jednou z našich nejinspirativnějších kolegyň. Nadále ale budeme v úzkém kontaktu a věnovat se zejména podpoře veřejnoprávního vysílání, což je společné a důležité téma všech členů EBU,“ dodal generální ředitel Českého rozhlasu a místopředseda Rozhlasového výboru EBU René Zavoral.

Projekty Českého rozhlasu, pod kterými je Kudláčová jako kreativní šéfproducentka podepsaná, získaly hned několik ocenění. Patří mezi ně například spolupráce na Projektu ´68, jenž zvítězil na největší evropské soutěži Prix Europa v kategorii nejlepší evropský digitální audio projekt roku. První původní podcast z produkce Českého rozhlasu s názvem „Zhasni!“ zase získal prvenství v soutěži Podcast roku 2018 a inovativní obsah Projektu ´68 obdržel Novinářskou cenu v kategorii inovativní online žurnalistika.

Velmi intenzivně jsme hledali nástupce současného Manažera pro rozhlasovou sekci Grahama Dixona. Jsem rád, že se jím stane právě Edita Kudláčová, která je na půdě EBU respektovanou osobností díky své kreativitě a inovativnímu myšlení,“ řekl ředitel útvaru pro média EBU Jean Philip De Tender.

Edita Kudláčová působí v Českém rozhlase od roku 2008. Svou profesní dráhu zahájila jako senior specialista mezinárodních vztahů. V letech 2013 - 2016 působila jako vedoucí Mezinárodního oddělení Českého rozhlasu. Od roku 2016 zastává pozici šéfproducentky Kreativního HUBu, kde je zodpovědná za tvorbu inovativního audio obsahu a nových formátů.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články