Quantcast

Polsko: Silver TV již vysílá. Změní název na Antena TV

| redakce | tisk

Nový televizní kanál Silver TV, který provozuje Michał Winnicki, nedávno zahájil další fázi zkušebního vysílání. Doposud byla vysílána statická obrazovka s fotografií ženy a muže a heslem "Start již brzy!".

Nyní stanice již vysílá pásma teleshoppingu s logem Silver TV. Program se bude vysílat po novým názvem Antena TV (Antena TV HD).

Vysílatel plánoval svůj kanál vysílat pod názvem Silver TV. Na patentový úřad přišla již v sobotu 17. října 2020 žádost konkurenční firmy MB Beata Borucka ohledně ochranné známky pro stanici Silver TV, která vysílá na internetu a v na sociálních sítích YouTube a Facebook. Michał Winnicki se proto rozhodl přejmenovat svůj projekt na Antena TV.

Silver TV - start již brzy (foto: satkurier.pl)
▲ Silver TV - start již brzy (foto: satkurier.pl)

Stanice Antena TV má vysílat prostřednictvím kabelových a IPTV operátorů v Polsku a také v pozemním vysílání (MUX 1). V terestrické síti bude vysílat v klasickém SD rozlišení, zatímco ostatním operátorům bude nabídnuta verze v HD (SD i HD verze budou vysílat stejný obsah, lišit se budou jen technickou kvalitou).

Nový program bude přinášet celovečerní filmy, seriály, zábavní pořady, vzdělávací a dokumentární filmy, poradny určené seniorům, svaté mši a náboženské pořady a také hudební relace.

Připomeňme, že v noci ze středy na čtvrtek 25. února 2021 skončilo vysílání zábavní stanice ATM Rozrywka, stanice specializovaná na zábavu a filmy. V programu kanálu mohli diváci najít seriály, filmy, hudbu, cestování, kulinářské a zábavní programy. Stanice vysílala od roku 2012.

Konec vysílání ATM Rozrywka je výsledkem sporu z roku 2020 mezi provozovatelem stanice, ATM Grupa a polským regulátorem médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji). Podle regulátora trhu ATM Grupa nepožádala o prodloužení pozemní licence ve stanovené lhůtě. Společnost ale tvrdí, že tyto dokumenty předložila. V souvislosti s touto skutečností vyhlásila KRRiT tendr na programovou pozici v prvním polském pozemním multiplexu po stanici ATM Rozrywka. Vysílatel se proti rozhodnutí regulátora obrátil na soud.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články