Quantcast

Telearabia PRO zakódována systémem Viaccess

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 1. července 2021 došlo na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C (13°E) k zakódování arabské televizní nabídky Telearabia PRO. V systému podmíněného přístupu Viaccess Orca byly zakódovány stanice MBC, MBC Drama, MBC Masr, MBC 3, Rotana Cinema a MTV Lebanon.

Vysílání je šířeno na kmitočtu 10,930 GHz, pol. H v rámci DVB-S2 multiplexu. Je to konec bezplatného příjmu programů v Evropě.

Nabídku MBC bylo možné sledovat zdarma po dobu tří měsíců po skončení původní distribuce na kmitočtu 11,258 GHz, pol. V v DVB-S2.

Balíček programů Telearabia PRO (foto: satkurier.pl)
▲ Balíček programů Telearabia PRO (foto: satkurier.pl)

Původní distribuce byla kryptována systémem Irdeto 2, po přechodu na nové parametry bylo vysílání dočasně šířeno FTA. Od 1. července je opět zakódováno ale jiným systémem - Viaccess Orca. Z toho důvodu museli klienti Telearabia PRO vyměnit své přijímací zařízení se systémem podmíněného přístupu.

Telearabia PRO je programový balíček, vytvořený pro potřeby evropských hotelů. Nabízí 6 kanálů o životním stylu, z toho 4 stanice jsou mediální skupiny MBC (Middle East Broadcasting Center). Měsíční předplatné po zakódování stojí 85 eur.

technické parametry - Telearabia PRO (MBC, MBC Drama, MBC Masr, MBC 3, Rotana Cinema a MTV Lebanon):

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Viaccess

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články