Quantcast

Telenor rozšiřuje simulcrypt o Nagravision

| redakce | tisk

Severská satelitní placená televize Allente, která vzniká spojením sil tamních DTH služeb Canal Digital a Viasat, rozšiřuje simulcrypt o další systém podmíněného přístupu - Nagravision.

Původní platforma Canal Digital používala kryptovací systém Conax (CAID 0B00) a Viasat systém Videoguard (CAID 093E a 0940). K těmto dvěma CA systémům přibyl u programů Allente systém další - Nagra MA (CAID 188A).

Allente využívá transpondéry na satelitech Thor 5, Thor 6 a Thor 7 na pozici 0,8°W. Na stejných satelitech jsou šířeny také platformy T-Mobile SAT TV, Telly, Magio Sat a Nová Digi TV SK.

Systém Nagra MA postupně získává další zákazníky. Připomeňme, že o tento CA systém dříve zavedla bulharská platforma Bulsatcom na pozici 39°E (CAID 1878), později také konkurenční A1 BG (CAID 188D), která je rovněž na pozici 39°E. Pro využívání Nagra MA se rozhodla také společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) pro své DTH služby, včetně platformy Skylink (CAID 181D). Provozovatel Skylinku hodlá představit první Nagra boxy v následujících týdnech.





Reklama




Vybrané články