Quantcast

České kluby v Evropské lize a Evropské konferenční lize UEFA na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk

Jediný český zástupce v Evropské lize, Sparta Praha, odehraje vysoce atraktivní duely proti skotským Rangers, které v minulé sezóně vyřadila Slavia. Ta narazí v Konferenční lize na těžké soupeře z Nizozemska nebo Německa. Jablonec má po losu reálnou šanci na postup ze skupiny.

Z obou prestižních šampionátů odvysílají stanice Sport1 a Sport2 až 60 utkání, která na českém trhu nebudou k shlédnutí na žádném jiném kanálu. Během každého hracího týdne základních skupin evropských pohárů uvidí diváci Sport1 a Sport2 exkluzivně dva ze tří českých účastníků. Stanice Sport1 a Sport2 jsou k dispozici u většiny televizních operátorů, o lákavé zápasy EL a EKL však přijdou zákazníci O2 TV, která obě stanice nedávno vyřadila ze svojí nabídky.

Ilustrační foto (foto: Pexels)
▲ Ilustrační foto (foto: Pexels)

A že se bude na co dívat. Pražská Sparta může vylepšit českou bilanci s francouzskými týmy, z nejsilnějšího koše totiž vyfasovala Olympique Lyon, který před devíti lety ve stejné soutěži nedokázala porazit. Vedle Rangers je ve skupině také úřadující dánský mistr FC Brondby, s nímž bude mít Sparta ambici získat 6 bodů.

Další dva české kluby v Evropě, Slavia a Jablonec, budou působit v Evropské konferenční lize. Pražský klub byl nalosován do náročné skupiny s ostříleným Feyenoordem, houževnatým Unionem Berlín a nevyzpytatelným Maccabi Haifa. K severočeskému klubu byl los přeci jen milosrdnější. Vedle silného AZ Alkmaaru je ve skupině rumunská Kluž a dánský nováček na evropské scéně Randers FC. Druhé místo za Alkmaarem by tak pro Jablonec mělo být dosažitelnou metou.

Program českých klubů v 1. hrací den:
16. 9. 2021, 18:45, Slavia Praha - Union Berlín (EKL)
16. 9. 2021, 21:00, Brondby - Sparta Praha (EL)
16. 9. 2021, 21:00, FK Jablonec - CFR Kluž (EKL)

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články