Quantcast

Eutelsat odmítl nabídku miliardáře na převzetí

| redakce | tisk

Vedení společnosti Eutelsat Communications potvrdilo, že obdrželo nabídku na převzetí od miliardáře Patricka Drahiho - zakladatele a šéfa francouzské telekomunikační skupiny Altice - ale jednomyslně ji odmítlo.

V rámci nabídky byla společnost Eutelsat oceněna na 12,10 EUR za akcii, včetně dividend.

Nabídka přišla jen několik měsíců poté, co Pactrick Drahi, který vlastní telekomunikační a kabelová aktiva ve Francii a USA a aukční síň Sotheby's, získal 12,1% podíl v BT a stal se tak největším akcionářem britské společnosti.

Eutelsat. Ilustrační foto (foto: Nicolas Fagot, Eutelsat)
▲ Eutelsat. Ilustrační foto (foto: Nicolas Fagot, Eutelsat)

Den před zprávou o odmítnutí nabídky vydal Eutelsat následující prohlášení:

"Společnost Eutelsat Communications potvrzuje, že v souladu se zvěstmi na trhu obdržela neočekávanou, předběžnou a nezávaznou nabídku od Patricka Drahiho týkající se potenciální transakce na koupi celého základního kapitálu společnosti. Příslušné řídící orgány společnosti Eutelsat Communications jednomyslně rozhodly, že se nebudou účastnit jednání na základě podmínek této nabídky."

Společnost Eutelsat Communications byla založena v roce 1977 a je jedním z předních světových satelitních operátorů. Prostřednictvím své globální flotily satelitů a související pozemní infrastruktury umožňuje Eutelsat společnostem poskytujícím video a datové služby efektivně komunikovat se svými zákazníky bez ohledu na jejich umístění.

Satelity společnosti Eutelsat přenášejí přibližně 7 000 televizních kanálů provozovaných předními mediálními skupinami. Po celém světě je sleduje miliarda diváků. Společnost Eutelsat sídlí v Paříži a její kanceláře a teleporty jsou rozmístěny po celém světě. Eutelsat zaměstnává 1 200 lidí v 50 zemích. Společnost je kótována na burze Euronext Paris (symbol: ETL).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články