Quantcast

Skončilo slovenské rádio Anténa Rock

| redakce | tisk

Na slovenském rozhlasovém trhu ukončila na konci září své působení stanice Anténa Rock. Vysílání skončilo 30. září i přes skutečnost, že se jednalo o úspěšný projekt. Vysílání Anténa Rock mohli posluchači naladit přes VKV/FM vysílače a také na satelitu Astra 3B.

Podle společnosti Media, která měří poslouchanost rozhlasových stanic si vysílání Anténa Rock denně naladilo více než 150 tisíc lidí. Týdně si vysílání pustilo až 400 tisíc posluchačů a na rozhlasovém trhu si stanice zajistila 3,6 procentní podíl, což ji zařadilo na šesté místo v poslechovosti rozhlasových stanic.

Logo Anténa Rock
▲ Logo Anténa Rock

Rádio Anténa Rock vzniklo z tehdejšího rádia Anténa, které mělo nízkou poslechovost. S rebrandem se změnil formát na All Rock.

Stanice měla omezené pokrytí - vysílání přes VKV vysílače pokrývalo zhruba 50 procent území Slovenska. Po sedmi letech fungování dosáhla stanice nejvyšší čísla poslechovosti.

Vysílání Anténa Rock skončilo z ekonomických důvodů. Reklamy nebylo dostatek, aby se podařilo zafinancovat provoz stanice. Nejvyšší položkou v provozu rádia byl provoz rozhlasových vysílačů, za které platil provozovatel až několik stovek tisíc eur ročně. Vysokou položkou byly i poplatky za autorská práva.





Reklama




Vybrané články