Quantcast

Projekt Digitální rozhlas do škol v úterý v Písku

| redakce | tisk

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání v rámci projektu Digitální rozhlas do škol se již po druhé vrací na Střední průmyslovou školu a Vyšší odbornou školu Písek v úterý 5. dubna 2022.

Studenti se seznámí s nejnovější platformou pro digitální rozhlasové vysílání, aktuálním stavem u nás i ve světě a na řadu přijdou i technické detaily, jako vysílací kmitočty, obsah digitálního multiplexu, vysílací antény, vysílače nebo jednofrekvenční sítě (SFN). Přednáška bude zakončena závěrečnou diskusí, s poslechem digitálního rozhlasu DAB+ na vlastní uši. Přednáška proběhne ve spolupráci s rádiem OTAVA.

Projekt „Digitální rozhlas do škol“ připravila společnost RTI cz s.r.o. již v roce 2016 v rámci podpory mediální gramotnosti v České republice. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ přibližuje digitální rozhlas naší budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu. V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek na školách v Praze, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Blatné, Písku nebo Hluboké nad Vltavou. Na základě těchto přednášek některé ze škol zařadila téma digitálního rozhlasového vysílání do školních osnov.

Věřím, že tento projekt Digitální rozhlas do škol obohatí vyučování každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže“, dodává Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz s.r.o.

zdroj: RTIcz





Reklama




Vybrané články