Quantcast

Ruská Pobeda HD vypnuta na 13E

| redakce | tisk

Na evropském satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E byla odpojena distribuce další ruské stanice. V DVB-S2 multiplexu společnosti Globecast byla vypnuta stanice Pobeda HD. Na její pozici je nyní černá obrazovka.

Pobeda TV HD je televizní stanice, která byla spuštěna k 75. výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce (ruské pojmenování sovětsko-německé války v letech 1941 až 1945). Divákům stanice nabízí klasiku sovětského válečného filmu, ruské filmy a televizní pořady a rovněž dokumentární filmy o Velké vlastenecké válce. Program přináší i nové cykly vlastních pořadů založených na neznámých archivních dokumentech a materiálech.

Stanici Pobeda provozuje ruská veřejnoprávní televize Pervyj kanal (First Channel/Channel One).

Pro diváky v Evropě skončila distribuce další ruské stanice. Dnes byla na pozici 13°E také vypnuta stanice Pervyj kana Vsemirnaja Sietj, v minulých dnech i Rossija 24 a RTR Planeta. Před měsíci také všechny jazykové verze RT (dříve Rossija Today), vyjma zatím RT Arabic, která se vysílá do Evropy i nadále. Důvodem jsou uvalené sankce EU na Rusko za její invazi na Ukrajinu.

Provozovatelé ruských veřejnoprávních a privátních stanic si v předstihu zajistili náhradní distribuci na domácím (ruském) satelitu Express na pozici 14°W, který jeden z vysílacích paprsků pokrývá také Evropu. A na ruský satelit se uvalené sankce nevztahují.

bývalé technické parametry - Pobeda HD (distribuce byla vypnuta!):

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,727 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články