Quantcast

RTVS 24 od 9. května v nové podobě

| redakce | tisk

Již v úterý 9. května představí veřejnoprávní RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) svůj zpravodajský televizní kanál RTVS 24 v nové podobě. Po více než roce provozu dojde k restartu a posune se dopředu v duchu moderních zpravodajských stanic.

RTVS již několik měsíců pracuje na „faceliftu“ a nové podobě zpravodajské programové služby RTVS 24. Cílem těchto změn je posunout stanici na další úroveň a zajistit nejen její moderní vizuální stránku, ale také rozšířit její portfolio o nové pořady a posílit obsah stávajících zpravodajských a publicistických formátů.

RTVS 24 čeká nová grafická podoba (foto: RTVS)
▲ RTVS 24 čeká nová grafická podoba (foto: RTVS)

Hlavním poselstvím intenzivní kampaně, která je nasazena napříč celým portfoliem televizních a rozhlasových programových služeb RTVS je prezentovat RTVS 24 jako moderní zpravodajský okruh s novým studiem, s novou vizuální identitou, který přináší více aktuálních zpráv, více komentářů a odborných analýz od expertů ze všech oblastí, jakož i nestranné informace a exkluzivní pořady prostřednictvím kvalifikovaného televizního týmu.

RTVS 24 bude vysílat z nového studia, které bude sloužit pro potřeby zpravodajství. Nabídne dramaturgům i vedoucím vydání nové možnosti zpracování témat, zachycování aktuálních událostí a větší interakci s redaktory v terénu. Novinkou bude i doplnění moderátorských vstupů o informace přímo od redaktora ve studiu nebo v terénu s cílem zprostředkovat podrobnější a aktuálnější informace.

RTVS 24 čeká nová grafická podoba (foto: RTVS)
▲ RTVS 24 čeká nová grafická podoba (foto: RTVS)

Změnami projde i programová struktura RTVS 24. Zpravodajský okruh přinese denně téměř dvojnásobek premiérového obsahu. Divák si najde aktuální informace v kterémkoli momentu, kdy si zapne zpravodajskou televizi RTVS 24.

V programové struktuře diváci uvidí oblíbené formáty Interview :24, Ekonomika :24, Svet :24, Týždeň vo svete, Týždeň v ekonomike, Šport :24. Ranné správy budou vysílány bez přerušení promo bloky, jakož i Správy ve 12.00 a Správy v 19.00, které se vysílají paralelně na RTVS Jednotka i RTVS 24. O víkendu se budou Správy :24 vysílat již od 7:00 v pravidelných 15-minutových blocích. V pořadu Komentáre dňa, který se vysílá každý den ve 20:20 hodin se budou komentovat nejaktuálnější politická a společenská témata konkrétního dne.

V rámci nové programové struktury uvede RTVS :24 postupně i nové formáty. Přibude nový pořad Cez Lupu s Monikou Šebovou, který se bude každou sobotu v prime time věnovat tématům z oblasti kriminalistiky a bude řešit kauzy, které hýbou společností.

S novým restartem RTVS 24 se pojí i nová staniční grafika, která změní celý vizuál zpravodajského okruhu, osvěží a sjednotí vysílání a zároveň poskytne nové moderní nástroje a grafické prvky v obrazové komunikaci.

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články