Quantcast

TV Slovenija ukončila kódování ve Viaccess 1

| Martin Vyleťal | tisk

Slovinská národní televize TV Slovenija ukončila kódování ve starém systému Viaccess PC 2.3 (tzv. Viaccess 1) a nyní vybrané pořady na satelitu kóduje jen novější generací systému Viaccess PC 3.0 (ID 03 10 00).

TV Slovenija vysílá na satelitu Hot Bird (13°E), na kmitočtu 12,303 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2 programy TV Slovenija 1 a TV Slovenija 2. Většina pořadů se vysílá volně. Na některé nemá broadcaster práva k nekódovanému satelitnímu šíření a obsah kóduje systémem Viaccess.

Po odpojení starého systému Viaccess 1 TV Slovenija zamezila nelegálnímu příjmu programů přes pirátské dekodéry (EMU) a karty.

K obdobnému kroku (přechod na vyšší verzi systému Nagravision) nedávno přistoupil provozovatel španělské pay-tv služby Digital+ (přechod z Nagravision 2 na Nagravision 3). Nyní se na odpojení starého kódovacího systému chystá také švýcarská veřejnoprávní SRG SSR (přechod z Viaccess PC 2.3 na Viaccess PC 2.6). Ve všech případech je cílem stejný efekt: zamezení neautorizovaného příjmu kódovaného obsahu.

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články