Quantcast

Zasedání sdružení ENEX v Praze

| redakce | tisk

V Praze se zítra uskuteční zasedání koordinátorů sdružení ENEX, jejímiž členy je 33 soukromých televizních stanic. Poprvé v historii je jeho hostitelem televize Nova, člen ENEXu od roku 1996. Účastníkům akce mj. zprostředkuje návštěvu svého nového zpravodajského centra, které patří k nejmodernějším v Evropě.

V Praze se v pátek 11. dubna uskuteční zasedání koordinátorů sdružení ENEX (European News Exchange), neziskové organizace sdružující 33 soukromých televizních stanic z Evropy, USA, Japonska a Izraele. Na programu jednání je mj. koordinace spolupráce při LOH v Číně, ME ve fotbale v Rakousku a Švýcarsku, výměna zpravodajských materiálů, očekávané velké politické události a jejich zpravodajská koordinace v rámci ENEXu, přijetí nových členů aj.

Zasedání koordinátorů ENEXu se koná každý rok na jaře a na podzim v jiné zemi, kde jej organizuje členská komerční televize. TV Nova je organizátorkou a hostitelkou zasedání poprvé od doby, kdy se v r. 1996 stala jejím členem. Delegátům navíc zprostředkuje návštěvu svého nového, plně digitálního zpravodajského centra, které je jedním z nejmodernějších v Evropě. Je vybaveno flexibilní plazmovou stěnou o rozměrech 8 x 4 metry a technologií umožňující výrobu pořadů ve formátu 16:9 a HD kvalitě za použití laserového záznamového systému Blu-ray. Do provozu bylo uvedeno loni v říjnu.





Reklama




Vybrané články