Quantcast

Týtý 2007: Ocenění pro ČT, Novu i Primu

| redakce | tisk

V sobotu večer se již po sedmnácté rozdávaly televizní ceny v prestižní anketě Týtý. Ocenění si spravedlivě rozdělily všechny televize - ČT, Nova i Prima.

Nejlepším televizním pořadem roku je zábavně-soutěžní show Hádej, kdo jsem! „První místo v hlavní kategorii TýTý je tím největším oceněním jak pro Televizi Prima, tak pro celý produkční a tvůrčí tým Hádej, kdo jsem! Podařilo se nám porazit konkurenci formátem, který se na rozdíl od jiných nechlubí milionovými investicemi, ale diváci si ho vybírají pro jeho originalitu. Moc si toho vážíme a divákům děkujeme za jejich podporu,“ řekl dnes generální ředitel Televize Prima Marek Singer.

Úspěch Televize Prima a její vlastní tvorby potvrdilo i hlasování v kategorii Objev roku, kterým se stal moderátor pořadu Hádej, kdo jsem! a současně herec Velmi křehkých vztahů Petr Vondráček. „Jsem moc rád, děkuji divákům, Televizi Prima a sestrám Bártů, scenáristkám Velmi křehkých vztahů, které mě pozvaly do tohoto seriálu a otevřely mi cestu na Primu,“ reagoval dojatý Petr Vondráček.

Osobností televizní publicistiky se stal Václav Moravec, moderátor diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Hercem roku se stal Ivan Trojan (Operace Silver A, Četnické humoresky III).

Do dvorany slávy vstoupila bývalá moderátorka a hlasatelka Československé a později České televize Kamila Moučková. Do dvorany jí uvedl dlouholetý kolega, redaktor a komentátor zahraničního zpravodajství České televize Zdeněk Velíšek.

Pořady a osobnosti TV Nova si pak odnesly celkem pět zrcadel Kurta Gebauera. V anketě nejoblíbenějších osobností a pořadů televizní obrazovky výrazně zabodoval denní seriál Ulice. Herečkou a absolutním vítezem Týtý 2007 se stala Hana Maciuchová.

Slavnostní vyhlášení TýTý 2007 sledovalo 19,7 % obyvatel České republiky (15+), což znamená, že v sobotu večer u obrazovek Novy sedělo 1 712 tisíc diváků starších 15 let.

Přehled vítězů
Absolutní vítěz: Hana Maciuchová
Pořad roku: Hádej, kdo jsem! (Prima)
Seriál roku: Ulice (Nova)
Herečka: Hana Maciuchová
Herec: Ivan Trojan
Zpěvačka: Lucie Bílá
Zpěvák: Karel Gott
Osobnost zpravodajství: Karel Voříšek (Nova)
Osobnost publicistiky: Václav Moravec (ČT)
Osobnost zábavných pořadů: Leoš Mareš (Nova)





Reklama




Vybrané články