Quantcast

Výběrové řízení ČT začal zkoumat antimonopolní úřad

| redakce | tisk

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚHOS) bude zkoumat veřejnou zakázku České televize (ČT) na provozovatele sítě vysílačů digitálního pozemního vysílání ve standardu DVB-T. Vítěz tendru bude poskytovat pro veřejnoprávní médium služby po nestandardně dlouhou dobu 13 let. O lukrativní zakázku se ucházejí tři firmy. Vítěz může od ČT počítat s 200 až 400 milióny korun ročně.

Antimonopolní úřad obdržel podnět ke zmíněnému výběrovému řízení. „Společnost, která podnět podala, si stěžuje, že výběrové řízení neproběhlo v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Více nemohu k případu sdělit," uvedl pro ČTK mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa.

Do tendru se přihlásily tři společnosti - České Radiokomunikace, Towercom (dříve TRI R) a firma Bohemia Roayl s. r. o., která podle internetového výpisu obchodního rejstříku nikdy telekomunikační ani podobné služby neprovozovala. Jako předmět podnikání má zapsáno obchodní, hostinskou a ubytovací činnost včetně provádění veřejných dražeb.

Vítěz soutěže by měl vyhlásit generální ředitel veřejnoprávní televize Jiří Janeček do pondělí 30. června. Sedmičlenná výběrová komise ČT údajně doporučila České Radiokomunikace. Nikdo z členů komise to ale nechtěl oficiálně potvrdit.

Šetření ÚOHS může situaci s budováním multiplexu veřejné služby zkomplikovat. První oblastí s veřejnoprávním multiplexem by mělo být Plzeňsko - a to už od 8. července 2008.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články