Quantcast

Zpravodajství ČT: Od 30. června rozšířené a blíž divákům v regionech

| redakce | tisk

Více času pro zpravodajství a více prostoru pro zprávy z regionů - už od pondělí 30. 6. 2008 ve vysílání České televize.

Od pondělí 30. června 2008 nabídne Česká televize divákům inovované schéma zpravodajství na ČT1 a ČT2. Klíčová relace Události bude připravována ve třech specializovaných vydáních - regionálním, globálním a komentovaném. Více prostoru dostanou zprávy z regionů a hlavní zpravodajský blok od 19.00 hodin bude prodloužen.

Stěžejní část denního zpravodajství v hlavním vysílacím čase České televize zahájí v 18.00 hodin na ČT1 a ČT24 nové Události v regionech. Tento pětadvacetiminutový pořad integruje do jednoho stávající Události v regionech, Večerník a Report. Vysílán bude současně ve třech různých regionálních mutacích - pro Čechy s moderátory Jitkou Slukovou a Janem Hrubešem, pro jižní Moravu s Lenkou Solanskou, Michalem Filou a Petrem Malým v moderátorském křesle, pro severní Moravu se Slezskem moderovaný Šárkou Bednářovou, Drahomírou Račákovou a Martinem Musialem.

Hlavní zpravodajský blok Události od 19.00 hodin na ČT1 a ČT24 získá oproti současným Událostem 10 minut navíc. Během pětatřicetiminutového vysílání se zaměří nejen na závažné světové a celostátní zprávy, nově věnuje značnou pozornost také dění přímo v regionech. Moderátorské dvojice zůstanou nezměněny - Marcela Augustová a Roman Pistorius, Iveta Toušlová a Bohumil Klepetko, Jolana Voldánová a Josef Maršál.

Souhrn toho nejdůležitějšího, co den přinesl, rozebere analytický diskusní pořad Události, komentáře. Své stálé místo bude mít ve vysílání ČT2 a ČT24 od 22.30 hodin a moderovat jej budou nadále Daniela Drtinová, Jakub Železný a Martin Veselovský.

Sjednocení názvu hlavních relací a jejich jasnější profilace potvrzuje, že ČT věnuje zpravodajství mimořádnou pozornost a systematicky jej posiluje v hlavních vysílacích časech. Značka Události je zavedená a prestižní. Reprezentuje profesionální, seriózní, nestranné a podrobné zpravodajství se silným akcentem na zahraničí, ekonomiku a regiony. Události se řídí kritériem důležitosti zpráv, nikoliv líbivostí nebo senzacechtivostí,“ říká ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články