Quantcast

Televize Z1 požaduje omluvu časopisu Reflex

| redakce | tisk

Nová zpravodajská televize Z1 požaduje omluvu za otištění zcela nepravdivých informací v dnešním vydání časopisu Reflex. Autor Jan Potůček v článku Jak informovat o sobě? lživě obviňuje televizi Z1 z neinformování o kauzách spojovaných s jejím majitelem - skupinou J&T.

Článek vytýká stanici Z1 neinformování o aktuálních kauzách, například - letu premiéra Topolánka soukromým letadlem společnosti ABS Jet na Sardinii, kauze slovenského ministra financí Počiatka, který byl na jachtě majitelů J&T v Monaku, nebo o privatizaci letiště Ruzyně. „Většina z toho, co uvádí autor článku, není pravda. Naši diváci byli a nadále jsou o těchto skutečnostech průběžně informováni. O podrobnostech letu premiéra Topolánka na Sardinii jsme informovali dokonce ještě den před otištěním této informace v médiích - v pořadu „Z titulní strany“ v diskusi moderátora Jana Němce a zástupce šéfredaktora Mladé fronty Dnes Jana Musila. Zpráva o pobytu slovenského ministra financí Jána Počiatka v Monaku byla kromě kratších zpravodajských relací zařazena i v našich hlavních zprávách 23. 6. v 19:00 a 22:00. Privatizaci ruzyňského letiště jsme analyzovali 2. června,“ říká Martin Mrnka, generální ředitel Z1 a dodává “Pan Potůček by to věděl, kdyby dělal profesionálně svou práci, nebo kdyby se nás zeptal. Osobně jsme ho navíc na jeho omyl opakovaně upozornili ve dnech 21. a 23. 6. 2008.“

Vzhledem k otištění hned několika nepravdivých informací o televizi Z1 se generální ředitel Z1 Martin Mrnka obrátil na šéfredaktora týdeníku Reflex Petra Bílka se žádostí o okamžitou omluvu. „Překvapuje mě, že médium, které si zakládá na serióznosti přinášených informací, se zachovalo zcela neprofesionálně. Je to smutné o to víc, že právě Jan Potůček má pověst profesionála, který se dlouhá léta věnuje médiím včetně televize Z1,“ doplňuje Martin Mrnka.

V osobním emailu adresovaném generálnímu řediteli Z1 Martinu Mrnkovi a řediteli zpravodajství Z1 Hanuši Hanslíkovi svou chybu Jan Potůček uznal.

zdroj: PR Z1





Reklama




Vybrané články