Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (21.)

| Tisk

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (21.)

AKCE NA PODPORU PAKETU PREMIERE
premierePodpořit digitální pay-tv platformu lze různě. Někteří provozovatelé sázejí na reklamu na volně vysílaných TV stanicích, kde může být reklama v případě dobrého zpracování velmi účinná, jiní sázejí na další promo akce v podobě tzv. zaváděcích cen.

Zvláštní nabídku mají diváci v Německu. Noví majitelé, dříve jen přijímačů Galaxis a Technisat, dnes i přístrojů Humax, mohou získat při nákupu uvedených přístrojů zdarma roční předplatné pro paket Premiere START. Nabídku mohou nově využít i zájemci, kteří si pořídí receiver Humax BTCI-5900, který má vestavěný dekodér BetaCrypt, vhodný právě pro příjem paketu Premiere.

Akce trvá do 30.září 2002, do které mohou noví majitelé přístrojů zažádat přímo u provozovatele paketu Premiere o roční předplatné základní nabídky zdarma na základě poukazu od prodejce, na kterém je uvedeno sériové číslo přijímače. Humax BRCI-5900 je v obchodech v Německu prodáván asi za 450 EURO.

ZMĚNY U KÓDOVACÍHO SYSTÉMU ORF?
Rakouská veřejnoprávní televize ORF se dohodla s Kirchovou firmou BetaResearch na dalším prodloužení licence na užívání kódovacího systému BetaCrypt.



I když je dohoda o užívání systému BetaCrypt již uzavřena, není ještě jisté, zda ORF u kódovacího systému BetaCrypt zůstane i v budoucnu. ORF totiž zvažuje použití kódovacího systému Viaccess. Ten je využíván i např. švýcarskou televizí SRG. Licence k užívání kódovacího systému Viaccess je údajně až 5x levnější než na BetaCrypt.

Od roku 2000 bylo vydáno na paket ORF Digital více jak 100 000 přístupových karet.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články