Quantcast

Vítězové Top of the Pops Awards 2002 vyhlášeni

| Tisk

Top of the PopsLondýn, Praha, 3. prosince 2002 - Po napjatém očekávání byli 29.listopadu ve vyprodané Manchester Evening News Arena před publikem tvořeným deseti tisíci hudebními fanoušky a řadou známých tváří vyhlášeni letošní vítězové Top of the Pops Awards.

Druhým ročníkem ceremoniálu Top of the Pops Awards, jehož účinkující byli hvězdy prvního řádu i hvězdičky, legendy i nováčci, provázela irská popová hvězda Ronan Keatin. Přenos z Top of the Pops Awards se v tomto týdnu objeví ve vysílání 112 zemí celého světa.

Fantastická živá vystoupení Mobyho, skupiny Blue, Kylie Minogue, Willa Younga a Garetha Gatese, Ms Dynamite, Big Bruvaz, Daniela Bedingfielda, Manic Street Preachers, Craiga Davida a Sugababes vyvrcholila skvělým finále, když byl do Síně slávy letos jmenován Sir Elton John. Ten poté společně se skupinou Blue zahrál písničku "Sorry Seems to Be the Hardest Word", aby celý pořad zakončil skladbou "Your Song".

Vítěze jednotlivých kategoriích volila během listopadu veřejnost, čtenáři magazínu Top of the Pops a návštěvníci internetových stránek Top of the Pops. Právě to je základem jedinečnosti dané ceny - fanoušci se mohou sami podílet na volbě vítěze.

Všemi oblíbená popová princezna Kylie Minogue získala cenu Top of the Pops již podruhé, tentokrát za nejlepší turné (Top Tour). Ms. Dynamite pak stvrdila letošní úspěšný debutový rok cenou v kategorii Top R'n'B.

Vítězem bitvy o cenu Top Pop Act se stala chlapecká skupina Blue, pro niž byl rok 2002 více než úspěšný - několikrát se objevili v první desítce nejlepších singlů a na první příčku dosáhli i v albové hitparádě. V kategorii taneční hudby porazil Belgičan Ian Van Dahl Mobyho, JXL i Basement Jaxx a získal cenu Top Dance. Oasis dokázali, že neztratili nic ze své popularity, a vyhráli hlasování publika v kategorii Top Rock. Skupina Coldplay získala se svým multiplatinovým albem "A Rush of Blood to the Head" cenu za nejlepší album.

Will Young, který se celý rok pohyboval na nejvyšších místech hitparád a pokořil řadu rekordů, zvítězil v kategorii Top Newcomer a nechal za sebou taková jména jako Gareth Gates, Holly Valance nebo Ms Dynamite. Současně svojí písničkou "Evergreen" připravil o cenu za nejlepší singl Liberty X, Enriqua Iglesiase, Nickleback nebo Shakiru.

Vítězové:

Top Newcomer (Objev roku) - Will Young

Top Dance (Taneční hudba) - Ian Van Dahl

Top Rock (Rock) - Oasis

Top Tour (Nejlepší turné) - Kylie Minogue

Top Pop (Pop) - Blue

Top R'n'B (R'n'B ) - Ms Dynamite



Top Album (Nejlepší album) - album "A Rush of Blood to the Head" skupiny Coldplay

Top Single (Nejlepší singl) - "Evergreen" Will Younga

Hall of Fame (Síň slávy) - Sir Elton John

Ocenění Top of the Pops Awards přenášela BBC One v sobotu 30. prosince v 17.40, BBC Prime ve 21 hodin. Záznam bude vysílat i RTL v Německu, BNN v Nizozemí a Jim TV v Belgii.

Tisková zpráva





Reklama




Vybrané články