Quantcast

BBC PRIME zahájí své vysílání v Polsku v polštině

| Tisk

BBCVaršava, Praha, 2. prosince 2002 - Společnost BBC PRIME oznámila, že od 16. ledna 2003 zahájí v Polsku vysílání s titulky v polském jazyce.

BBC PRIME nabídne svým divákům u vybraných pořadů v hlavním vysílacím čase titulky v polštině. Bude je dodávat londýnská společnost TTL (Television Translation Ltd.) ve spolupráci s překladatelskou společností Master Film Ltd. z Varšavy. Obchodní tým společnosti BBC PRIME spolupracuje s polskou agenturou Program, která se zaměřuje na distribuci kanálů, na tom, aby před samotným spuštěním vysílání byly zajištěny a dokončeny smlouvy o distribuci. V oblasti public relations BBC Prime zastupuje agentura Feedback/Hill and Knowlton, která prosazuje zájmy BBC Prime na tomto klíčovém východoevropském trhu.

BBC PRIME nabídne s polskými titulky to nejlepší ze zábavných programů BBC. Rozhodnutí posyktovat titulky v místním jazyce je aktivně podporováno polskými kabelovými operátory, kteří tuto možnost vnímají i jako nový způsob, s jehož pomocí se mohou diváci učit anglicky či zvyšovat svou úroveň porozumění tomuto jazyku. Zájem o využití BBC Prime jakožto nástroje výuky angličtiny mohou mít navíc také městské a vesnické školy. Tuto novou iniciativu proto podporuje i polské Ministerstvo vzdělávání.

Wayne Dunsford, ředitel kanálů BBC Worldwide pro Evropu, Blízký východ a Indii, řekl: "Na uvedení BBC Prime s polskými titulky v Polsku v lednu 2003 se velmi těšíme. Reakce trhu nás přesvědčila, že kanál s titulky v místním jazyce bude úspěšný. BBC PRIME nabídne divákům tu nejlepší zábavu i vzdělávání z BBC."



BBC Prime a BBC World jsou dva hlavní globální kanály BBC vysílané mimo území Velké Británie. BBC Prime, který vznikl v roce 1995, je zaměřený na zábavné a vzdělávací pořady, BBC World je zpravodajským kanálem. V České republice je BBC Prime zatím dostupná asi 120.000 domácnostem v s českými titulky, které byly spuštěny začátkem října letošního roku.

BBC Prime patří mezi nejoblíbenější kanály a je na na čtvrté příčce sledovanosti celoevropských kanálů. Své vysílání šíří ve 100 zemích a teritoriích Evropy, Afriky a na Blízkého východu prostřednictvím kabelu nebo satelitu celkem 11 milionům předplatitelům. Každý rok přináší 2200 hodin nových pořadů, včetně oblíbených Parkinson, TOTP, EastEnders, The Weakest Link (Nejslabší! Máte padáka!), Liquid News a BBC Learning.

Tisková zpráva





Reklama




Vybrané články