Quantcast

Před startem další dekádová hudební FTA stanice

| Tisk

V dohledné době zahájí pravidelné vysílání další bezplatná ( FTA) hudební televize zaměřená na hudbu jedné dekády. Stanice rozšíří stávající pestrou nabídku videoklipových kanálů vysílaných zcela zdarma.

Na britských ostrovech se připravuje start další volné videoklipové televize ze skupiny That's TV. Nová stanice se bude jmenovat That's 90s a jak samotný název napovídá, bude věnován hudební produkci z 90. let minulého století.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Statická obrazovka, která se objevuje v bloku mezi klipy na stanici That's 90s

Testovací vysílání je již od úterý v provozu na satelitu Astra 2F (28,2°E), na kmitočtu 11,344 GHz s vertikální polarizací. Bohužel, transpondér pracuje v britském svazku, což znamená, že pokrytí je primárně nasměrováno na britské ostrovy a směrem do zbytku Evropy signál slábne. S parabolami o větším rozměru je možný příjem v některých oblastech i v Čechách. Šance rozšířit si volnou nabídku ze satelitu a "lovení" dalšího programu z kosmu.

technické parametry:


satelit: Astra 2F (28,2°E)
frekvence: 11,344 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK
pokrytí: UK

(dočasný) název: 55207.
service ID: 55207
video PID: 2352 (MPEG-2/SD)
audio PID: 2326 (anglicky, MPEG)
CA systém: žádný (FTA)



Stanice se vysílá na pozici s dočasným názvem 55207, což značí, že je vysílání v testovacím režimu. Aktuálně je vysílání složeno z proudu videoklipů, reklamní bloky zatím zde nejsou. Občas se vysílá statická obrazovka s logem stanice a informací "Coming soon" (Vysílání bude spuštěno brzy).


obrázek

▲ Obr č. 2 - Footprint satelitu Astra 2F, britský paprsek (foto: SES Astra)

V současné době tvoří skupinu kanálů That's TV čtyři programy - hlavní hudební a zábavní kanál That's TV a dále stanice věnované hudbě jedné dekády - That's 60s, That's 70s a That's 80s. Rodinu stanic brzy rozšíří zmiňovaný kanál That's 90s. Všechny tyto stanice se vysílají volně (FTA) z pozice 28,2°E. K divákům v celé Evropě se dostávají jen dva z těchto programů - hlavní stanice That's TV a That's 60s. Program That's TV vysílá i bloky z hudebních stanic That's 70s a That's 80s. Je to alespoň malá náhrada za distribuci odstatních stanic v britském svazku.

Vedle zmíněných stanic skupiny That's TV se vysílají na pozici 28,2°E a to do celé Evropy další videoklipové stanice - zmiňme, především nejbližší konkurenci - NOW TV, která zde divákům nabízí dva programy věnované hudbě jednoho desetiletí - NOW 70s a NOW 80s. Vedle těchto stanic oslovuje své hudební fanoušky rockově zaměřeným programem NOW ROCK.

redakce





Reklama




Vybrané články