Quantcast

DIGI SK, Magio Sat: Místo Prima MAX a Prima ZOOM oznámení

| Tisk

Dva televizní programy české privátní skupiny FTV Prima již nejsou dostupné zákazníkům společnosti Slovak Telekom (ST). Firma z televizních balíčků vyřadila filmový program Prima MAX a dokumentární kanál Prima ZOOM.

Na místě těchto stanic v satelitních platformách Magio Sat a DIGI SK (Nová Digi TV SK) se vysílá statická obrazovka s informací o vyřazení programu z programového rastru. Oznámení se objevilo na původně zřízených infokanálech Magio Infokanal 1 a Digi Infokanal 1.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Místo programu Prima ZOOM je zákazníkům DIGI SK a Magio Sat zobrazeno oznámení


Za původní stanici Prima ZOOM mají zákazníci uvedených platforem domácí (slovenskou) televizní stanici JOJ Svet, zbrusu nový kanál z portfolia JOJ Group zaměřený na dokumentární filmy, který zahájil pravidelné vysílání dnes, tj. 15.8.2023. Za filmový kanál Prima MAX momentálně přímá náhrada není poskytována.

Vedle zařazení novinky JOJ Svet se rozšířila dostupnost jiného slovenského dokumentárního programu - Spark TV. Stanice je dostupná od nižších balíčků.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Místo programu Prima MAX je zákazníkům DIGI SK a Magio Sat zobrazeno oznámení


Ze slovenského trhu tak mizí další české privátní programy. Děje se tak ze dvou důvodů: české stanice nenakupují vysílací práva pro slovenské území. Druhý důvod je rovněž pochopitelný - české stanice slovenským vysílatelům snižují podíl na trhu a tedy je ohrožují jak z pohledu sledovanosti, tak i z příjmů z reklamy.

Technické parametry - Prima MAX (oznámení o vyřazení z balíčků DIGI SK a Magio Sat):

satelit: Thor 7 (0,8°W)
frekvence: 12,456 GHz
polarizace: V (vetikální)
SR: 30000 ksymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Nagra MA

Technické parametry - Prima ZOOM (oznámení o vyřazení z balíčků DIGI SK a Magio Sat):



satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,380 GHz
polarizace: V (vetikální)
SR: 30000 ksymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Nagra MA

redakce





Reklama




Vybrané články