Quantcast

JOJ Svet HD zařazen do multiplexu Slovak Telekomu

| Tisk

Nový dokumentární kanál slovenské skupiny JOJ zahájil testovací vysílání na kapacitě společnosti Slovak Telekom (ST). Stanice bude od svého spuštění dostupná abonentům DTH platforem Magio Sat a DIGI SK.

Stanice JOJ Svet, jak se nová programová služba JOJ Group nazývá, začne pravidelně vysílat 15.8.2023.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo stanice JOJ Svet

Program bude složen z výběru původních slovenských a partnerských mezinárodních dokumentů od renomovaných domácích a zahraničních tvůrců. Půjde o dokumenty s nejrůznějším tématickým zaměřením, které byly vyrobeny od roku 2011.

Od svého startu bude program JOJ Svet zákazníkům satelitních, kabelových a internetových platforem společnosti Slovak Telekom, tj. Magio TV, Magio Sat a DIGI SK. Postupně by se stanice měla objevit u všech televizních operátorů na Slovensku.

Společnost Slovak Telekom (ST) se spuštěním JOJ Svet uvedla, že ve stejný den budou z jejich programových balíčků vyřazeny české kanály - dokumentární Prima ZOOM a filmový Prima MAX. Zároveň se rozšíří dostupnost dokumentární stanice Spark TV.

ST bude programovou novinku JOJ Svet nabízet zákazníkům Magio Sat a DIGI SK na satelitu ve vysokém rozlišení (HDTV). Technické testy se objevily na kmitočtu 12,245 GHz. K programu by měly mít diváci přístup od spuštění stanice.

technické parametry příjmu:


satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,245 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

JOJ Svet HD.
service ID: 4018
video PID: 1802 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 1803 (slovensky, AAC), 1804 (původní, AAC)
CA systémy: Nagra MA (CAID 1882, 1886)

redakce





Reklama




Vybrané články