Quantcast

Octagon s novými přijímači SF8008 SUPREME 4K

| Tisk

Výrobce populárních set top boxů Octagon představil nové modely pod označením SF8008 SUPREME. Pro satelitní příjem přichystal model TWIN se dvěma tunery, pro příjem satelitních a terestrických stanic model COMBO.

Příchod nových modelů set top boxů Octagon na trh je vždy ve znamení velkých očekávání - co přinese nového, jaké převratné novinky nabídne? I tentokrát fanoušci této značky nebudou zklamáni - výrobce připravil světovou novinku - rozhraní M.2 pro integraci pevných disků M.2 pro nahrávání pořadů, ukládání dočasných dat pluginů a podobně. K přístroji je možné připojit i klasický HDD či SSD disk prostřednictvím USB rozhraní.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Octagon SF8008 SUPREME COMBO, přední panel (foto: Octagon)

Rozhraní M.2 není jedinou inovací u nových set top boxů Octagonu. Oba modely Octagon SF8008 SUPREME COMBO a Octagon SF8008 SUPREME TWIN nabídnou dvoupásmovou Wi-Fi (2,4 a 5 GHz) s rychlostí až 1200 Mbit/s a komunikační rozhraní Bluetooth ve verzi 5.1.

Nové přijímače nabízejí skvělý výkon (15000 DMIPS) díky procesoru Quad Core 64Bit (4x 1.6GHz) s minimálními prodlevy při přepínání programů. K vysokému výkonu přispěla 1GB DDR DRAM a 8GB eMMC flash. Oba modely podporují video kodeky MPEG-2, MPEG-4, HEVC (H.265), HD rozlišení 4K, HDR 10 bit, HLG, dále funkce multi transcoding a multiroom a vyhledávání programů naslepo (blindscan).


obrázek

▲ Obr č. 2 - Octagon SF8008 SUPREME COMBO, zadní panel (foto: Octagon)

Výrobce vybavil oba přístroje duálním systémem. Uživatel si může zvolit, zda bude používat osvědčený operační systém E2 (Enigma2) nebo Delfine OS.

Oba modely se liší jen integrovanými tunery, ostatní části přijímačů jsou stejné.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Octagon SF8008 SUPREME COMBO, pohled z boku (foto: Octagon)

Model Octagon SF8008 SUPREME TWIN je vybaven dvěma DVB-S2X tunery Availink AVL62X1 & RDA5815m, zatímco model Octagon SF8008 SUPREME COMBO má jeden zmíněný tuner DVB-S2X a jeden DVB-C/T2 tuner Altobeam ATBM7821.

Přístroje umožňují přijímat ze satelitu programy v DVB-S, DVB-S2 i novějším standardu DVB-S2X, včetně příjmu programů v režimech multistream a T2-MI. To potěší všechny lovce distribučních signálů. Kombo přijímač nabízí příjem kabelové televize DVB-C a pozemního vysílání ve standardech DVB-T2 a DVB-T.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Octagon SF8008 SUPREME COMBO a Octagon SF8008 SUPREME TWIN mají stejné dálkové ovládání (foto: Octagon)



Přijímače netradičně z pravého boku nabízejí USB rozhraní ve verzi 3.0 a integrovanou čtečku přístupových karet. Nenabízejí žádné rozhraní standardu CI/CI+ (Common Interface) pro vložení přístupových modulů.

Na zadním panelu obou modelů se vedle tunerů nachází digitální optický audio výstup S/PDIF, AV - audio video konektor - jack na RCA, servisní rozhraní RS-232, WiFi 2x antény Wlan, výstup HDMI 2.0a, USB 2.0, gigabitové síťové rozhraní LAN (1000 Mbps), micro SD slot, recovery tlačítko, rozhraní pro připojení externího napájecího zdroje a kolébkový vypínač.


obrázek

▲ Obr č. 5 - Octagon SF8008 SUPREME TWIN, zadní panel (foto: Octagon)

Vedle samotného přijímače balení obsahuje učící se dálkové ovládání, včetně dvou baterií (typ AAA), návod k obsluze, HDMI kabel a napájecí zdroj.

redakce





Reklama




Vybrané články