, sekce: Jiné placené TV |
|
T-mobile - úplný konec na satelituZdravím. V pátek mi volali z t-mobilu , že končí se sat vysíláním. Mám potvrdit e-mail od nich do sedmi dnů a převedou mojí smlouvu na iptv se stejným tarifem. Takže asi opravdu t- mobile končí se sat. |
Lemra
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 38 |
| Stránka: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 229 | |
|
|
Satelit jako etalon kvality.......byl naposledy před 10 lety. Od té doby provozovatelé cpou na stávající kapacity další a další kanály a kvalita trpí.... Kdežto spolu s posilováním internetové konektivity letí kvalita netových služeb pořád nahoru. A ani jeden z těchto trendů nezastavíš.... |
PepaJožka
Registrace: 8/2022 Příspěvků: 453 |
|
|
@PepaJožkaZrovna na to že si "všechno přehraju z netu" bych nespoléhal, i když jsem tuhle lež slyšel už 150x. Měl jsem StreamCinema, Stremio, takové ty servery jako Prehrajto, Kukajto... a moc jsem si tam nevybral. Na YouTube bych na HD kvalitu taky moc nespoléhal, v lepším případě seženu 360p a po dvou dnech to zablokuje ContentID. I DVD v dnešní době stále používám, někdy je to nejlepší dostupná kvalita. 4K jsem kromě demo videí nikdy neviděl, i české titulky jsou luxus. Zatím když selže nahrávání, tak si pomůžu záznamem obrazovky. Po tom co nejede IDM jsem zatím lepší řešení nenašel.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 172 |
|
|
@zmarian @PepaJožkaVyšší kvalita na netu než na satu, a mohl bych ji vidět? Na satu mám stabilní FHD 7 Mbit v H.264, v dnešní době etalon kvality. Na netu přinejlepším totéž v placeném tarifu který z Česka nezaplatím, v horším případě to dynamicky mění kvalitu mezi 240p a 720p. Vzhledem k tomu že většinu streamovacích služeb provozují televize, asi nepustí na net zadarmo vyšší kvalitu než mají na satu. Třetí zprostředkovatel (televize) není, protože televize je zároveň tvůrcem obsahuT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 172 |
|
|
@JanMSkús si pustiť Davida Attenborougha na Netflixe a pusti si ho z nahrávky z ČT 2 alebo z reklamnej nahrávky z Prima Zoom. Bude to veľký vizuálny aj zážitkový rozdiel.V prvom prípade som JA - OBSAH, v druhom prípade som JA - TELKA (kvalita?) - SKYLINK (kvalita?) - OBSAH. Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).
|
zmarian
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 3 443 |
|
|
@JanMAd "Vzhledem k tomu že většinu streamovacích služeb provozují televize, asi nepustí na net zadarmo vyšší kvalitu než mají na satu. " - tohle je samozřejmě nesmysl už jen proto, že ti provozovatelé satelitní příjem utlumují a internetový preferují.Ad platba: zahraniční službu z Česka nezaplatíš? Platím si už dobrých deset let několik zahraničních služeb a platba kartou na první dobrou Ad kvalita: To co píšeš je oněch 10 let zpět. Magenta TV nehraje húře, než totéž přes SAT, polskou NC+ jsem v legálu viděl taky a hraje to parádně. A Tvých 7 Mbit bitrate je něco, co opravdu v IPTV nemám.... Eleven Sport 3 PL 10,66 Mbit.... Polsat Sport 3 10,91.... SKY Sport Mix DE 11,87.... V Sport 1 HD 9,66.... SKY Sport F1 UHD 26,45.... SKY Sport 5 New Zealand 10,25.... Vše 1080p 50 FPS... (služby v šedé zóně, řešíme ale kvalitu, ne legálnost)... Sám provozovatel OTT služby tvrdí, že kanály jsou v "originální" kvalitě a je tomu tak Já jsem taky "starý fosil" v jistých věcech, ale zde jsi ustrnul opravdu hoooooodně, ruku na srdce.... |
PepaJožka
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelitu7 mega? Niektoré športové kanály nemajú na Astre toľko. A keď si pozriete kanály HBO tak minule som zaregistroval priemernú VBR hodnotu 4,5 mega.Keď som videl BBC Earth HD a Nat Geo HD s konštantným (!) tokom 10 mega pred X rokmi na Thore od Nórov, vtedy som si myslel že mám naozaj dočinenia s kvalitou na satelite. Na FULL HD fakt nádhera a náročnosť toho šírenia. Ale u nás sa s takými parametrami nešíri na satelite nič. Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).
|
zmarian
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 3 443 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituHoši, čo sa tu už desať rokov oháňate ako streaming prevalcuje sat, však si to použivajte, ale nevnucujte to ostatným. A keď vám to pri trošku sledovanejšom online prenose zase spadne, tak tu nebačte. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 348 |
|
|
@baltikNo nie som si isty, ci tu nie je nasobne viac prispevkov v zmysle: tato frekvencia mi nejde..., vypadol mi signal..., zla kvalita na transponderi xxx..., tato frekvencia je slaba..., neprijimam poziciu..., menilo sa nieco, pretoze mi to nejde... a podobne.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 733 |
|
|
T-Mobile/Telekom na SATe - skonci casomAhojte, precital som tuto temu, celkom zaujimave citanie..Podla mna SAT skonci podobne ako v Madarsku, kedze veduca T-Mobile CZ/Telekom SK je ta ista co to uspesne sprocesovala v Madarsku.. Otazka je, ze kedy to nastane.. Stream sluzby - vsetci co tu pisete, ze si to kedykolvek pozriete na stream sluzbe, vazne tomu verite? Uz boli nejake serialy ktore boli na jednej stream sluzbe aj s dabingom, z nej zmizli, objavili sa v druhej ale uz to iste je zrazu bez dabingu. Aj serial Pohotovost je ukazkou. Kym to zacalal davat Markiza Klasik, bol tento serial v HBO Max (uz tam nie je), ale bol komplet 15 serii, kde ale dabing mali serie 1-4 a 12-15. serie 5-11 boli iba v anglictine a preto, ze na ne ma dabing Markiza.. AD nahravanie - radsej si to nahram a pozriem kedy chcem, reklamy vystrihnem, a aj o 10 rokov, ked to na stream sluzbe davno nebude,(usetrim cas,nebudem musiet zistovat kde to je) si to viem pozriet, miesto na HDD mam a ked sa minie, sa rozsiri.. Vyhodou je, ze to mam, pozriem, nemusim uz zas platit za nieco, co som platil (operatorovi) ked to vysielali... Tu to vzdy budu dva tabory - nahravaci (a ti co chcu usetrit okrem casu aj peniaze) a typicki sledovaci, zapnem kukam, prepnem a vypnem.. (a ak aj nejaknu nahravku mam, operator mi to zmaze v ramci podmienok 7-30dni/kym zmizne z archivu..resp 180dni ma/mal tusim cloud Telekom Magio na vlastne nahravky..) |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 222 |
|
|
@baltikAle ten koniec raz príde. Takto za 10 rokov môže byť satelit už minulosť. |
Halford89
Registrace: 5/2025 Příspěvků: 521 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituIPTV je levnější na provoz a kontrolovatelnější, takže nejspíš převálcuje satelitní TV.DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 735 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituAž nebude mít IPTV (vlastně OTT , což jsou prakticky všecny netové televize ) zpoždění 30 vteřin a víc tak OK. Ale do té doby satelit nerušit ! |
keramik
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 635 |
|
|
@keramikno jo,ale jde i o to,že žádné další sporovní stanice už na satelit nedají. |
dawis77
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 11 886 |
|
|
@baltikMnohem větší riziko "spadnutí" je ale u SAT, než u OTT/IPTV... Silnou konektivitu si může pořídit každý (dle možností každého soudruha) ale počasí u SAT neovlivníš. Navíc spousta kanálů je k dispozici jen přes net (a nemusím chodit daleko, českou nejvyšší fotbalovou i hokejovou soutěž na satelitu nenajdeš) a když nebudeme brát v potaz legálnost, tak spoustu služeb (SKY UK, SKY ITA) rozjedeš dnes už jen v OTT, ne tak talířem u nás z principu nechytatelné služby jako SKY New Zealand, nebio beIN Sport Singapore, TSN CA, ESPN/FOX USA aj..... |
PepaJožka
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituTady přece nejde o to, co je lepší nebo horší pro koho a pro jiného. Prostě počet uživatelů satelitního příjmu televize klesá a klesat bude, a jak bude klesat, tak to provideři budou rušit z důvodu neefektivity. Ale je taky dobře možné, že zbude jeden poslední provider, který zamete všechny zbylé drobky a bude vysílat z nebes dlouhodobě. Akorát to spíše bude Starlink než Skylink, protože na rozdíl od geostacionární dráhy umí vyřešit nejen televizi, ale i konektivitu.P.S. Dodám vám ještě jeden stařecký postřeh: lidi se vůbec nebudou dívat na lineární televizi, ale budou si vybírat ke sledování věci, které budou chtít, nezávisle na tom, kdy to kdo vysílal. Pro lineární aktuální "in time" zbude jenom sport. A i toho to bude velká otázka, jestli konec lineární televize neudusí sportovní televizní přenosy, neb si lidi odvyknou a najdou si jinou zábavu. Svět se mění. Taky se mi to většinou nelíbí, ale co už s dědkem...:-) |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 338 |
|
|
@TomSeniorV podstate sa s Tebou dá súhlasiť, je to Tvoja úvaha o vývoji. Ale treba pripomenúť jednu vec s IPTV. IPTV v "internetovom prostredí" nevyvíja sama, popri nej sa obrovskou rýchlosťou vyvíjajú technológie ktoré sa pomaly dostávajú aj do domácností. Spomeniem smart domácnosť len, ktorá beží na tom istom "internete" ako IPTV. Z mojej skúsenosti poviem, že mám 1Gbs optický internet. Aj download aj upload. Nestojí to málo. V domácnosti už teraz mám cca 40 smart zariadení, 4 mobily, 3 notebooky, 2 PC, playstation a 5 zariadení na ktorom beží IPTV. No poviem pravdu už niekedy sú problémy s IPTV. Neviem si to predstaviť napr. pri 100 Mbs alebo 250 Mbs nete. Takže treba brať do úvahy aj takéto faktory. |
longoria
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 141 |
|
|
@longoriaTvá úvaha je ale naprosto zcestná.Když bys preferoval satelitní příjem, pro zbytek zařízení (které uprímně plnou konektivitu nevyužívají ani z desetiny Tvého nynějšího připojení) by Ti ten 100 megabit stačil. A naopak, kdybys měl satelitní komplet, opravdu bys měl vše (včetně dekodérů) kabely nataženo pro 5 receiverů? NE..... |
PepaJožka
|
|
@PepaJožkaJa mám aj satelit ináč. To je čo píšeš je tak. Ale tu sa bavíme o zániku satelitu a rozvoji IPTV. |
longoria
|
|
@longoriaOK. Zánik (řekněme útlum) satelitu a rozvoj IPTV je přirozené pokračování vývoje, kdy satelit nemá už co nabídnout více, kdežto IPTV díky zpětnému shlédnutí, dalším archivům a propojení se streamovacími službami má těch možností mnohem více, a to si dovedu představit i další budoucí funkce, jako například propojení s cloudovými úložišti a vlastně vším, co lze připojit do sítě.A možnosti posilování konektivity omezené nijak nejsou. i podle této diskuse je už jen pár zarytých fanatiků/fosílií kteří si tohle připustit nehodlají |
PepaJožka
|
|
@PepaJožkaNo v podstate áno. Len to nie je také jednoduché, že "co lze pripojiť do síte". Stretávam sa s tým často. Treba zvýšiť ľuďom gramotnosť aj v tejto oblasti. |
longoria
|
|
@longoriaProč? Každý nechť se zařídí, jak umí.... Tzv nositelná síťová elektronika je zde s námi 10+ let a zdrojů s informacemi o nich je neomezené množství. To za prvé.... za druhé, vracejíc se k "složitosti" instalace a ovládání TV přes net vůči satelitu, je IPTV/OTT mnohem více pro masové uživatele, než je tomu u satelitu |
PepaJožka
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituPriatelia.Založme si nejake fakty ktoré sme si možno zabudli. T-Mobile Czech končí s predajom SAT-Tv pretože mal malo predplatitelov. Ano je to pravda. T-Mobile Czech urobil za posledných 15 rokov obrovske chyby v rámci predaja SAT-Tv, pretože na začiatku stal virtualnym operatorom CsLink resp M7, z orb. pozicie 23,5E. Vtedy už fungovalo distribucia sat-tv z pozicie 1W. Po skončení dohody M7 zase nepropagovali SAT Tv. Potom prišla možnost od Lama Energy Group resp Digi CZ aby ludia mohli predplatit službu na orb. poziciu 1W, ale vtedy T-Mobile CZ mal takisto velmi malo predplatitelov na sat tv. Potom Slovak telekom sa dohodol s Intelsatom na prenajom kapacity z 1W (a takisto aj s Telenorom na 2 TP) a odkupuli Digi Slovakia , predlžili spolupracu s Lama Energy Group a mohli poskytnut sat Tv pre ludí. Vtedy sa do biznisu zapojil aj T-Mobile Czech, ale nemali take uspechy ako Digi CZ/Telly. Áno bolo to biznis aj pre nich ale iba malý. Čo sa týka Madarska, madarska satelitna platforma od Telekomu končila z 2. hlavných dovodov. Prvá že končila najom satelitu Amos7 a činka firma Asia Sat nechcela predlžit prenajom kapacity ani pre T-Mobile ani pre izraelský YES pretože madarska vlada resp firma 4IG mal a má narok na prenajom orbitalnej pozicii 4W. (madari tam budu mat vlastný satelit ak je to pravda). Druhá vec že madarska vlada drží zahraničné telekomunikačné firmy pod obrovským tlakom. Však aj vy vidíte že aj M7 z ničoho nič predal svojich SAT klientov pre 4IG ktorá vlastní aj madarskú Digi Tv (sice tato značka už neexistuje), ale madarska Direct One mal dost klientov nato aby sa im oplatilo pokračovat distribuciu cez satelit. Telekom Hungary nechcel migrovat zakaznikov na inu orbitalnu poziciu pretože to by bola velmi daraha akcia aj pre nich. Ale vratme sa na Slovensko. Suhlasim s tým že IPTV ma prednost a nie Satelit. Ale ja v tom vidim iba politiku a nie technickú logiku. IPTV ni je lepší než satelit. Distribúcia funguje tak že velmi vela kanalov príjmajú cez SAT. Napríklad oficialný distribučný signál pre stanice WBD Discovery je na orb. pozicii 9E. Ked vypadne 9E tak aj tieto stanice na IPTV vypadnú. Dalej, súhlasím s tým že ak každeho uživatela by premigrovali na IPTV tak tato rychlost napr. 1Gb/s by nestačiila na všetko, a optický superrýchlý internet by fungovalo tak ako dnešná xDSL. To sú fakty. Potom, dneska som čítal niekde že Slovensko nema dostatočne vybudovanú optickú infraštruktúru, v EU je 2. najhoršia situacia za Bulharskom. |
ds1034
Registrace: 12/2020 Příspěvků: 132 |
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelitupokračovanie...Keby Slovak Telekom vypol SAT-TV do 5. rokov cca bez tejto infraštruktury tak by to bola samovražda aj pre nich aj pre bežných ludí. Ináč už všeliaka XY s.r.o može ponuknut predplatitelom IPTV. V tomto prípade teoreticky by mohli vypnut aj DVB-T aj DAB aj FM. Ale opakujem ešte raz ja v tom vidim politiku. V Polsku maju najlepšiu infraštrukturu na distribuciu IPTV v ramci V4, ale poliaci nechcu IPTV, ale skor satelit. Potom nasleduje madarsko, česko a slovensko. |
ds1034
Registrace: 12/2020 Příspěvků: 132 |
|
|
@PepaJožkaAsi sa nechápeme. Ja som tie sieťové jednotky nemyslel telku a nejaký android box. Ale o "obsadenosti" a zaťaženie siete inými zariadeniami, A tie majú vplyv na plynulosť prehrávania/streamovania. Napríklad zariadenia smart domácnosti, vlastné cloudové riešenie, VPN /nie taký čo len prideľuje nejakú zahraničnú IP adresu ale vlastné, ktoré je v prevádzke nonstop/ rôzne homeoffice riešenia /IP kamery a pod./ Ale súhlasím s Tebou nech každý sa zariadí ako sám uzná za vhodné. |
longoria
|
|
RE: T-mobile - úplný konec na satelituds1034 napisal:"IPTV ni je lepší než satelit" To je presne ono. A tym je povedane vsetko, preco sa (hoci mam optiku 1 Gbit/s) vobec nezaujimam o internetovu televiziu a v najblizsich rokoch ani nebudem. Neexistuje totiz na to ani najmensi dovod. Cela tato debata je cisto hypoteticka, zalozena na osobnych prianiach a odhadoch. Teda na vode. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 377 |
| Stránka: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 229 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|