Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Amiko 8000 hd

Pánové potřebuji pomoci s usals na tenhle stroj nevím si rady bydlím v Těšanech okr.Brno venkov,potřeboval bych podrobný návod jak na to nemám s tím zkušenost byl jsem zvyklý na pozicioner díky všem ochotným a znalým

kanon
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Amiko 8000 hd

skus si precitat toto:
https://www.parabola.cz/clanky/1212/nastaveni-diseqc-h-h-motoru-v-praxi/
a toto:
https://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100_instal/

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

drto

to jsi mi moc neporadil,motor je na střeše,akorát nevím jak to zprovoznit v přijimači, měl jsem Vantage a tam byl pozicioner a fungovalo to s ním super i když jsem každou družici ukládal manuelně ale to mě nevadilo,usals prostě neznám a proto se ptám znalých, na východ můžu jakoliv ale na západ jsem měl max 4,8°pak je střecha jen nevím postup jak to zprovoznit s usals.

kanon

kanon

ale ved si to poriadne precitaj. nastavenie sa nerobi len v prijmaci ale aj priamo na motore na parabole (teda za predpokladu ze motor na parabole uz niekto iny nenastavil) to si ho tam len tak hajbuj namontoval a teraz si myslis ze ostatne spravis v prijmaci??? tak na to zabudni :))) :)))

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

drto

Motor je nastavenej už asi 5 let fungoval ale jak jsem psal s Vantagem a s pozicionerem.Co teda mám udělat na motoru a pak v přijimači mám obavu abych ten motor nerozhodil

kanon

V Usals zadej svoje souřadnice zeměpisnou délku a šířku. Pak už to chodí samo.

koax
Registrace: 2/2008

koax

dobře 49.04117N, 16.76673E tohle jsou moje souřadnice,v Amiku je to takhle,E 000,00 dále N 00,00 jak to tam zadat co tam zadat?Nemůžu jít víc jak 6°na západ na východ pohoda

kanon

Motor dej do výchozí polohy tedy na jih a potom jak píše koax zadat do usals svoje souřadnice. jestli byl doře nastavenej mělo by to chdit.

slapet
Registrace: 11/2007

Na ten západ tam teda musíš dát limit omezení abys neprorazil zeď :)))

slapet

slapet

motor je na 23,5°frekvence jedou není problém ale dál mi to nejde rozchodit,nevím jak pohnu motorem když je na 23,5°

kanon

Musíš vědět jestli při nastavení motoru dávals přesný jih nebo jsi šel manuálně na nejbližší družici. Takhle na dálku se to blbě radí, nech to někomu atˇTi to nastaví a zárověň zadá i usals do stroje.

slapet

Pokud máš

zadané a uložené souřadnice v usals,vrať se do nastavení anteny-každou družici uložit/ukáže se pod nastavením v menu/,při auto.ladění by motor měl najet automaticky!/takle je to v aligátoru-velký rozdíl v tom nebude/ !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@kanon

Tak som stiahol manuál na tvoj prijímač a ako na potvoru stránka 12, kde je postup inštalácie - chýba :( V Obsahu na strane 2, je pod bodom 10.1.3 DiSEqC bod 10.1.4 prapodivne označený "Polohovač". Predpokladám, že to má byť práve USALS.

http://www.satelit-tv.sk/download/SK-manual-digitalny-satelitny-prijimac-amiko-shd-7900-8000-8800.pdf

Pokiaľ ako píšeš motor už dlhšiu dobu fungoval a predpokladám je nastavený, celé nastavenie spravíš v prijímači. Ako krajnú pozíciu na západe dáš 4°W a máš istotu, že strechu nechytíš. V menu zadáš svoje súradnice:
xx.xx N a xx.xx E a satelitom, ktoré chceš prijímať v menu priradíš USALS. Vyberaj satelity podľa toho, čo dokáže spracovať tvoja parabola. Neviem akú máš veľkosť.

Pre teba by mali platiť približne tieto hodnoty. Presné si urči pomocou tejto aplikácie:

http://www.dishpointer.com/

Latitude: 49.1910° N
Longitude: 16.6115° E

To určite zvládneš ;)
R^ R^ R^

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@kanon

Chceš ďalej na východ a nemôžeš to otočiť? Na ostatné satelity motor natáča? Určite nemáš parabolu opretú o strechu ?:

http://www.dishpointer.com/

Kde máš na svojej streche umiestnenú parabolu? Premiestni označenie a pošli naspäť.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

maneto

ne nechci dál na východ jen základní družice kde ještě funguje emulace, parabola je 85 není opřená je na 23,5°a funguje skvěle kouknu na to ještě zítra díky všem za snahu

kanon

nastav si

to přes disec motor růčo fůčo a máš pokoj R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE:kanon

USALS NE!DISEgC1.2!!opravdu je to bez problému,pěkně satelit po satelitu,uložit,motor točí jak když je napojen na Vantáge.Přepínán Vantáge-Amiko žádný problém.

rezek
Registrace: 1/2010

co asi

píšu R^ :laughing: R^

pierrepetr

re:pierrepetr

Pivko dělá divi,a taky teplo,přešel sem to rychle,doufám že dobrý,jo?

rezek

OK nic

se neděje,jsme v diskuzi,tak diskutujem R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE:pierrepetr

Dík,takhle by to mělo fungovat.

rezek

daj sa motorom na pozíciu 23,5°E. Choď do menu prijímača, do nastavenia paraboly, alebo LNB. Tam je určite ponuka: 1.motor,
2.Disecq, 3. Usals....... daj sa na usals a vyplň hodnoty, ktoré si tu udal. Tam kde je na konci E, tak vlož hodnotu 16,61 a kde je na konci N, tak tam vpíš 49,19. To je tvoje nastavenie Usals. Potvrď a ulož. Potom sa presuň na inú družicu tak, že si vyberieš napr. 19,2°E. Ak sa motor automaticky nepretočí, tak v menu nastavenia paraboly znovu pre túto družicu zvol ovládanie Usals, hodnoty nemeň a len potvrď. Motor by sa už mal otočiť na požadovanú pozíciu. Takto by si mal nastaviť všetky družice, aby fungovali s Usals.

ozzy2
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra