![]() |
|
Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WDobrý den vážení, vlastním anténu Maximum E85 Multifocus a několik let přijímal 5 družic - 23,5E (Skylink), 19,2E (Sport1), 13E (ruské stanice), 5E a 4W (ukrajinské stanice). Minulý týden jsem se rozhodl vyměnit Skylink za Freesat (0,8W). Technik se pokusil LNB na 0,8W vměstnat mezi 5E a 4W, bohužel bez úspěchu. Chci se zeptat, je nějaké rozumné a přitom levné řešení? Motor nechci, LNB mám docela tenké, pochybují, že jsou nějaké ještě lepší. 23,5E a 19,2E v podstatě nepotřebuji, ale Amos je hrozně důležitý.Díky moc, Igis |
Igis001
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 34 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: MaximumŽe by samostatná OP60? LNB už máš a parabola je skoro zadarmo... |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WDíky, není to moc elegantní řešení, ale asi nic jiného mi nezbude. |
Igis001
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WMonoblok 3°Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WHovoril som Ti, aby si to vyskúšal najprv len s predplatenou kartou. Ak máš kam, daj tam 80 cm parabolu - budeš mať rezervu aj pre HD programy v prípade horšieho počasia. Teraz ale neviem, či ho tam nevtesnal fyzicky, alebo naň nič nechytil ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: MaximumSaxon to zkoušel řešit monoblokem: https://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/ nicméně zcela určitě to půjde po úpravě uchycení LNB i bez něj, jen si s tím musí člověk pohrát.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
Re: MaximumPánové, díky. Nejprve si přečtu, co je to ten monoblok. @Dzordzo, ano, upozorňoval si mě, ale vzhledem k tomu, kolik je teď nejrůznějších sportovních přenosů, už jsem to nevydržel:) Navíc na technika jsem čekal skoro 2 týdny. LNB se mezi ty další 2 nevešel fyzicky. Na tom Amosu jsou asi 3 free ukrajinské stanice, které mamka miluje, takže celý Freesat teď ostentativně ignoruje a chce zpět to, co měla. Ale další anténa se mi tam asi nevyjde a ani by to hezky nevypadalo:-( |
Igis001
![]() |
|
Igis001Stačí když na 4W nepoužiješ originál držák ale nějaký úchyt z 1W, já na T-90 třeba takto používám "vykuchaný" Emme Esse držák.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
Namíříš na 0,8Wstřed E 85 s tím nejlepším LNB, co máš. Vlevo, při pohledu od stožáru směrem na LNB, umístíš 4W.Vpravo postupně 5E, 13E, 19E.Musíš mít extra tenké LNB, například ALPS nebo MEGASAT pro dvojici LNB: 4W a 0,8W. Navíc se nemůže použít originální držák této paraboly na 4W. 5E, 13E a 19E mohou být i tlusté LNB s původními držáky paraboly E 85. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4Whttp://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=70a co takovyto typ lnb? to by šlo nebo ani to se nevejde? měl bys 23,5E až 4W |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WPozri sem:http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=40399 - na toto fórum, je tam vlákno, mnou založené, kde som sám tento problém riešil a už niekoľko rokov mi táto zostava funguje - bezproblémovo! Na E-85 mám pozície 4w, 1w, 4,8e, 9e, 13e, 19,2e, 23,5e a 28,2e! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WP.S. Toho technika, ktorý ti to robil a neurobil - pretože nevedel si s tým rady - pošli za mnou, dám mu školenie!!!![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4Wono vieš, niekedy je potrebné nastaviť kvôli Thoru aj pootočenie (skew) paraboly E85 - neviem, ako sa kombinuje monoblok s inými LNB - toto som ešte neskúšal ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WMám tiež E85 Multifokus, ale Amos pre mňa nie je dôležitý ... |
Dzordzo
![]() |
|
Dzordzo - Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WMáš v podstate pravdu, keď som robil túto zostavu (8 X LNB Quad), vtedy som ešte nevedel, že do akej miery bude využívaná v domácnosti pozícia 4W. Teraz to už viem a keďže v budúcnosti rátam z istými úpravami na tejto parabole (chcem na pozíciách 1W a 23,5E dať octo LNB), tak mi to zatiaľ vychádza tak, že túto pozíciu 4W jednoducho vynechám!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
to mmiriboyNo, jak by sis to jako představoval, že by jako technik koupil za "vlastní" lnb-čka s úzkým krkem, s výhledem, že "když to výjde", tak dostane zaplaceno. Kolik času si nad tím strávil? Počítám, že docela dost. Tak se nediv technikovi, že se mu do toho vůbec nechtělo. Tady možná vůbec nešlo o to, že by to neuměl. Kromě toho, ta Tvoje "samochvála" mi nějak smrdí, promin, nic ve zlým. No a věšet na tuhle parabolu 8xquad je podle mně docela síla. Ale taky je tady možnost, že jsem v poslední době jenom "volajáky" pesimistický...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4W8quadů na multi-beam je blbost. To uchycení kolejnice na to vubec neni stavěné. Bude to hrozne vachrlaté a ty dva malé šrouby to neudrží ve fixním stavu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WOsobně být tím technikem, taky bych nic nebastlil. E-85 je primárně určena pro rozestup 4°. Výjimečně se dá použít monoblock označený Maximum XO-31, k uvedenému monoblocku se prodávala za cca 8-10€ i speciální objímka. Samozřejmý je i další diseqc k sloučení kaskády. Spočítám-li náklady na materiál, nevyplatí se to. Každý není fanda samo-doma bastlení a úprav. T-90, pokud jsou na ni finance a místo je úplně jiná liga.Ale jak už tu psal Saxon nastrkat nějakých x kusů quadů nebo octo lnb na e-85 je extrém. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WReptajte si tu, koľko len chcete, mne to funguje bezproblémovo! Odskúšal to "čas"!A čo sa týka kompletnej montáže, tak za jeden deň, sa to dá úplne v pohode, ľavou zadnou, stihnúť, aj z prestávkami na občerstvenie atď... ![]() Samozrejme súhlasím T-90 je iná liga a možno?! v budúcnosti skúsim aj takúto variantu! Zatiaľ mi E-85 a 120-ka s motorom úplne vyhovujú! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
mmiriboyBereš to moc osobně, my nereptáme, nám /aspon teda mně určitě/ je to srdečně jedno. Nejdůležitější je, že si spokojen a že sis to udělal sám a máš z toho dobrý pocit. Jenom to "vínko, cos nám nalil", není až tak čisté, něco v něm "plave".../máš to těžké jako kráva a dělal jsi na tom pěkně dlouho/ A já to uvádím jenom proto, aby i ostatní pochopili, že to není ideální, jak to popisuješ, i když to funguje. Od toho je toto forum, nic ve zlým...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
fungovatto moze v poho mmiriboy...mozes vsak uviest link na tvoje foto, takehoto riesenia? celkom ma zaujima, ako sa tvari lyzina E-85, pod tiahou 8xLNB quad /napr. ked na LNB-cka sadne mokry sneh/? tvoje skusenosti mozu byt zaujimave aj pre vyrobcu...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WPoku se kolejnice nechytne ke krku pevněji, nebude to jak popisuje miriboy stabilní. Ve fabrikovem provedení ji drží prosím pěkně pouze dva šroubky M5. Tyhle šroubky nejdou ani pořádně utáhnout, jsou velmi měkké a křížové lůžko se u nich poškodí jedna dvě. Jakou mají tyhle dva šroubky přítlačnou plochu.....? Tohle řešení neni na nejaké Quady na kraje lyžiny vubec stavěné. O Octech se nemá smysl ani bavit, pro takovéto instalace bych tedy volil jiné, robustnější řešení.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Igis001Stačí použiť originálne úchyty, správne ich otočiť a ten na 5°E trochu upraviť... Na 4°W/5°W použi klasický konvertor, otoč ho stranou bez skrutky k LNB ALPS na 1°W, ten bude k nemu opretý tiež stranou bez skrutky a konvertor na 5°E opri zadnou stranou k zadnej strane úchytu pre ALPS... Na tomto úchyte odpíliš a zabrúsiš tenký jazýček na strane skrutky a je hotovo...![]() Táto úprava mi slúži už nejaký ten rok aj keď pozíciu Thor využívam už len na prenosy z Metop NY... Keď si to upravíš zavolaj technika, nech sa niečo priučí... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
DíkyPánové, všem děkuji za spoustu cenných rad. Technika z ničeho neviním. Byl nastavovat jen Thor, nakonec mi zpět vyladil i ten zbytek. Teď jsem moudřejší, zkusím si pořídit ten tenounký LNB a pak seženu kvalitního technika. Sám bych to jen rozhodil.Díky moc všem Igis |
Igis001
![]() |
|
Maximum E85 Multifocus - 5E, 0,8W a 4WTam v tom odkaze z ab-fóra - viz. môj prvý príspevok, je okrem mojich fotografií aj zopár iných príspevkov - iné foto, od iných majiteľov tejto paraboly - ich riešenia!Taktiež súhlasím z "Maneto", aj jeho spôsob je riešením! A ešte dodám jeden fakt na margo tej váhy LNB na montážnej lište - ono keď sú všetky výstupné koaxy z LNB zviazané do jedného celku (v mojom prípade 32ks) a spolu zvedené pod strechu - je to v podstate aj opora pre lištu! ![]() A ešte dodám pre úplnosť, skutočne prvotná kompletná a funkčná montáž - keď nerátam dodatočné vylepšenia mi trvala iba jeden deň! Do tejto montáže nerátam výrobu nosnej trubky a nástrešáku a taktiež som už mal predtym pripravené dĺžky koaxov medzi LNB a DiSEqC z predošlého riešenia príjmu pomocou dvoch samostatných parabôl (t.j. 16ks)! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
mmiriboyOK, udělat se dá ledacos i nestandardně a přesto ve výsledku kvalitně a spolehlivě, pokud jsi technický zdatný a dáš si záležet na detailech. Problémem ale může být toto řešení doporučovat jako vhodné někomu, kdo na tom evidentně není tak dobře jako ty, proto se zde myslím správně ozvali profíci, kteří na to upozorňují a mají svůj kus pravdy...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |