![]() |
|
veľkosť parabolyZdravím chcem sa spýtať,akú veľkú parabolu potrebujem na príjem freesat v Irsku?Našiel som stránku kde predajca uvádza že tanier je určený pre sky a freesat sd/hd. |
punx
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyhttps://www.parabola.cz/cz-sk/upc-direct/zakladni-informace-cz/ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
120cmChce to pořádný talíř.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyhttps://www.parabola.cz/satelit/thor-6/https://www.parabola.cz/satelit/thor-5/ |
pierrepetr
![]() |
|
Harmonie TVNehraje mě Harmonie TV na DVB-T K46 Praha.Má někdo, taky takový problěm? Díky za zprávu! |
gusepee
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyA ty chces český freesat nebo britský freesat? to ses trochu spletl v Irsku se prodává přijímač pro freesat UK a ten je čistě jen na pozici 28,2E. Ty potřebuješ přijímač na pozici 1W a Freesat by UPC kartu. Vštčinou se dostává při smlouvě, kterou musís sepsat v ČR. V UK český freesat nemůžeš dostat. Parabola by měla stačit cca 85 - 100 cmFUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyTV Harmonie nevysílá...viz konkurence. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 660 |
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyJa mám slovenskú kartu freesat.Len som pozeral na taniere lebo čo mám 100cm ked fúka tak vypadáva obraz a vždy ju musím doladovat.Tak preto som sa pýtal na veľkosť.Ked si vyberiem tú 100cm tak nič nepokazim.Našiel som technomate 1m ale ma dierovani tanier sorry za výraz neviem ako sa to vola.A pri vetre sa do nej nebude tak opierať vietor.Ako pri tej celej.dik za info |
punx
![]() |
|
punxto už jsme řešili,i cedník se ve vichřici bude třepat,spíš najdi závětří |
pierrepetr
![]() |
|
stovkaje málo!!! Odhadovat průměr je nesmysl. Irsko je na rozhraní zón, kde je EIRP menší než 45dBuV, takže 120cm je pro spolehlivý příjem nutnost!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@punxmal som v Irsku Freesat 2 roky, trapenie velke:-) 120 cm parabola. z Thor 5 programy este ako tak, z thor 6 vacsie problemy hlavne pri zhorsenom pocasi co je v Irsku asi skoro vzdy - ale to urcite poznas:-)takze skus skylink s 90 cm antenou - dobre nastavenou aj pri najvacsom irskom dazdi to ,,jede jako z praku,, |
kody33
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyBudem musieť ešte vydržať necelý rok keďže mám viazanost.Ale určite budem riešiť skkylink lebo to je na moje nervy cez zimu a nezaprsi a nezaprsi.Dakujem za rady a prajem pekný vikend.![]() |
punx
![]() |
|
@kody33Co to tady meleš? Killors tvrdí, že to na 85cm hraje v pohodě! :-)))))))))) Dobrá rada nad zlato!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
EnikKillors tvrdíParabola by měla stačit cca 85 - 100 cm |
pierrepetr
![]() |
|
@Enikniekde ani 120 cm parabola nemusi staci, na vychodnom pobrezi je to lepsie , ja som bol v strede Irska, a bol problem, potom som zakupil C120 LNB Invacom+ feedhorn - cca 100 euro, zlepsilo sa to ale stale vypadavala polovica kanalov pri dazdi, na zapadnom pobrezi neviem , neviem...podla mojich osobnych skusenosti z Irska sa freesat neoplati, najma kde treba prikupi C120 LNB a feedhorn, lebo klasicke LNB zabera zo 120 cm paraboly len 110 cm.vela veci mi vadi na Skylinku ale v Irsku je to na bezproblemovy prijem a investiciu do zariadeni najjednoduchsia moznost |
kody33
![]() |
|
@pierrepetrKillors především pálí od boku. To je ten problém. Radí, aniž by tušil reálné podmínky příjmu. Jak je vidět, tak i ta 120 může být málo. Je ovšem třeba říct, že velikost paraboly je jen jedna věc a kvalita ozáření a kvalita LNB v tom hraje podstatnou roli. Offset parabola by měla mít vždy o něco lepší výsledek než PF parabola.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyJe to tak beru to ze satbeams. Tak raději větší, ja jen chtěl hlavně upozornit, aby si nepletl přijímač pro britský freesat a sky.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyA teď koukám Freesat from UPC vysílá na Thor 6 v K2 beamu. I dle satbeams je třeba parabola v Irsku 130cm. Hodně záleží kde dotyčný bydlí.Já si to spletl s Digi ta vysilá úplně na jiných družicích a ty tam jedou na 85cm což vím. Ještě jednou omlouvám se. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
@killorsTo beru. Jen mi není jasné, pročchodíš na satbeams, když všechno je tady na Parabole. :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: veľkosť parabolyJo zbytečně šířím bludy, ale dřív sem tu četl, že tam skylink funguje už velmi dobře co je Astra 3B nebyla by to lepší alternativa.Mohl by i našilhat 28,2E a 19,2E a měl by to ze všech stran. To je jen takový návrh třeba má osobní důvody proč freesat by upc FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
@killorsjo Killors, siris bludy:-)Vsetci sme omylni ludia nie sme stroje:-) s Freesatom ti to ,,trosku,, nevyslo, tak zase radis ze, a to citujem teba sameho:,,Já si to spletl s Digi ta vysilá úplně na jiných družicích a ty tam jedou na 85cm což vím,, DigiTV vysiela na tych istych druziciach ako aj Freesat, t.j. Thor5 a Thor 6... Prestan prosim uz s tym strielanim od boku, zbytocne tu zavadzas ludi, co sa tu v dobrej viere obratia s prosbou o radu ,ked im nieco nefunguje. |
kody33
![]() |
|
kody33Digi je na Thoru jen zčásti, stále se využívají i Tp na slabší družici intelsat. Mluvím o digi.cz a možná tak to killors myslel jinak si myslím, že diskuse je o ničem, tazatel by měl spíše sehnat nějaké relevantní informace u montérů v místě než to řešit tu.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
![]() |