Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Diseqc přepínač

Dobrý den,

mám doma sloučené 2 konventory (singl 1W + monoblok Astra 1+3) s pomocí tohoto přepínače:

http://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/prepinac-diseqc-2-1-p-162-iw-option

Chtěl bych pořídit ještě jeden singl konventor na Hotbird. Můj dotaz je, jestli můžu použít ještě nějaký Diseqc přepínač a propustit tímto co mám v jednom portu monoblok a ve druhém 1W a ten Hotbird. Když zvládá 2 monobloky, tak by to mělo jít sloučit, nebo se pletu? Můžete mi nějaký přepínač doporučit? Díky

roxman
Registrace: 4/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Diseqc přepínač

Ano, kup si stejný přepínač z odkazu, ale ve verzi position.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

správný multifokus

díky za odpověď.

ještě mě zajímá, jestli tento multifokus bude stačit na jednu parabolu pro příjem O.8W a 13E.

Nevím jestli je prostor na rozestup konventorů pro příjem těchto družic? Díky za reakce.

http://kenex.cz/ts-multifocus-pro-2-lnb-k-parabole-80cm.html

roxman

@roxman

Ten bude asi malý,když dáš ty objímky těsně vedle sebe je rozestup cca 4°,šířka objímky je 6 cm tak si snadno spočítáš jakou vzdálenost budeš potřebovat na rozestup +- 13°

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@roxman

Multifokus z odkazu môžeš použiť na 23,5°E, 19,2°E a 13°E pre 80 cm parabolu... No pre pozíciu 0,8°W by si potreboval už väčšiu parabolu, táto je primalá na taký rozsah... Nebol by propblém pridať napríklad 28,2°E ;) Alebo na 0,8°E dať ďalšiu parabolu...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Na druhé parabole mám teď monoblok na Astru 23.5E a 19.2E. Dostanu do tohoto multifokusu monoblok + 13E, nebo mám vzít delší?

roxman

jackino

nejde jen o rozestup,ale taky o výsledek po naladění,signál bude téměř nepoužitelný,tedy výsledek snažení na 80tce,zbytečná investice,těch 13E dej k monoblocku 23+19,1W stále solo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@roxman

Chlape! Boli časy, keď som doma prevádzkoval na 2ks klasických 80kach parabolách tieto pozície:
1.p = 13E, 19,2E, 23,5E a 28,2E (na pozícii 19,2E a 23,5E bol monoblock)
2.p = 4W, 0,8W, 4,8E a 9E

Čiže je to možné až takto "vyhrotiť"! Ale samozrejme krajné sat pozície (9E, 4W, 13E a 28,2E) na oboch parabolách už boli z nižším ziskom - s týmto faktom treba rátať, t.j. tu najskôr vypadne signál napr. pri zhoršení počasia!
:)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@roxman

Ešte dodám jeden fakt, ktorý tu z tvojho popisu je dosť zrejmý, t.j. Pri monoblocku si treba uvedomiť, že to je konštrukčne 2x LNB + DiSEqC prepínač v jednom šasi! A to pre teba znamená jednu vec! Ty ak chceš k tomuto monoblocku pridať ďalšie LNB, tak podľa terajších tvojich komponentov - DiSEqC 2/1 Option + DiSEqC 2/1 Position - môžeš pridať iba 2 ďalšie LNB. Keby si chcel pridať do zostavy 5. LNB, tak v takomto prípade by si musel použiť iný typ DiSEqC prepínača! Čiže taký, ktorý pracuje v protokole 1.1, ale aj v protokole 1.0 (kvôli monoblocku)!
:)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Monoblock prodej, do Tvého konceptu nezapadá. Jde o to jestli chceš "lepit" a nebo se dívat.
Souhlas s použitím 2 parabol, jedna 80cm na thor (tu asi máš) a druhou bych dokoupit 85-90cm pro 23,19,13°E. Dneska je každý decibel dobrý kor pokud si to budeš nastavovat sám.
Při pořizování paraboly se vyplatí myslet vždy trochu dopředu (na možnost rozšíření).

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Problém

Zdravím,
dneska přišel ten nový přepínač ve verzi position, tak jsem ho hned zapojil. Původní zapojení bylo pouze s verzí option (IN1-monoblok,IN2-single). Místo single LNB jsem teda připojil ten nový position přepínač a do position potom 2x single LNB. Monoblok zůstal funkční, ale ty 2 LNB v position přepínači nejedou. Nastavení jsem měl do teď v Diseqc 1.0 a to 19.2(LNB1-portA), 23.5(LNB2-portB), 0.8W(LNB3-portC).. takto to bylo pouze s tím option přepínačem. Po přípojení position jsem přidal 13E(LNB4-portD) a 0.8 a 13 vůbec nejede. Zkoušel jsem i prohodit porty a nic. Musí to být nastavené při použití obou přepínačů na Disecq 1.1? Můžete mi někdo poradit prosím?

roxman

E:Problém

Takže to není úplně nefunkční. Když chvilku přepínám kanály, tak se to přepne i na ten position přepínač z monobloku. Strašně dlouho to ale trvá.

roxman

Diseqc 1.1 určitě v tomto případě ne.
Samostatně zapojené nové relé position funguje správně?
Pokud ano, pak vyzkoušejte zapojení obou relátek ve správné chronologii, ale bez připojeného monobłoku. Místo MB dej jen samotný LNB a na option relé taky LNB.

On Air!

Saxon

Ty LNB na option relé zlobí obě, nebo jen na vstupu 2?

On Air!

Saxon

@Saxon

jen na vstupu 2.. monoblok který je na 1. to přepne hned

roxman

@Saxon

výstup do příjmače má být z option relé a výstup z position má být do option relé? nebo co je myšlené správnou chronologií?

roxman

Ptám se na LNB na vstupech option relatka, monobłok mě nezajímá. Nejde ti ani option 1, ani option 2, nebo jen option2?
Máš možnost to celé vyzkoušet na jiné značce receiveru?

On Air!

Saxon

Chyba nalezena

Tak nakonec jsem objevil problém tam, kde jsem ho nehledal. Po zahýbání s koaxama u f-konektorů už všechno funguje, takže problém bude v některém z nich. Případně na to může mít vliv ještě potřepání se samotným relátkem? Od té doby co jsem je držel v ruce a kontroloval konektory to přepíná v pořádku.

roxman

roxman

poděkuj zdvořile tomu matlákovi,co neumí namontovat efka

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra