Quantcast

News Corp. v červených číslech

| redakce | tisk

Americká mediální skupina News Corporation multimiliardáře Ruperta Murdocha je kvůli vysokým odpisům za své internetové podnikání za poslední kvartál v červených číslech. Ekonomická krize a propad reklamních příjmů přinesl téměř všem částem koncernu pokles. Murdoch chce proto všechny své internetové on-line magazíny zpoplatnit.

Na konci čtvrtletí, tj. na konci června, klesl zisk na 203 milionů dolarů ve srovnání s 1,1 miliardy USD před rokem. Obrat klesl zhruba o 11 procent na 7,7 miliardy amerických dolarů (5,3 miliardy euro).

Do impéria mediálního magnáta Ruperta Murdocha patří mimo jiné televizní kanály (např. Fox TV), denní tisk (Times a Wall Street Journal) a hollywoodské studio Twentieth Century Fox. News Corp. zvýšil svůj vliv na Sky Germany (Premiere). Murdoch nyní plánuje přejít na placený přístup k online službám. Po převzetí koncernu Dow Jones včetně tisku Wall Street Journal před 2 lety, chtěl Murdoch nabízet služby zdarma a financovat je reklamou.

Ekonomický list Wall Street Journal je již z větší části nabízen s placeným obsahem. Dokonce i britský konkurent Financial Times přistoupil ke stejné strategii. Kvalitní žurnalistika podle Murdocha není levná a proto je nutné přistoupit ke zpoplatnění obsahu.

Pro příštích několik měsíců Murdoch očekává pokles příjmů.

zdroj: DPA





Reklama




Vybrané články