Quantcast

Japonská NHK spustí do Evropy HD kanál NHK World TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Japonská NHK spustí do Evropy HD kanál NHK World TV

NHK Global Media Services, Inc. (G-Media), dceřiná společnost NHK Japan Broadcasting Corporation, podepsala mnohaletý kontrakt na několik transpondérů se satelitním operátorem Intelsat. NHK bude využívat kapacitu na třech satelitech prostřednictvím G-Media. Ta bude využívat satelitní kapacitu k šíření prvního globálního zpravodajského kanálu ve vysokém rozlišení (HDTV) - NHK World TV.

NHK World TV je anglickojazyčný zpravodajský a lifestylový program vysílaný v HD a standardním rozlišení (SD). Obsah bude zpracováván ve 30 HD zpravodajských kanceláří NHK po celém světě. Japan International Broadcasting Inc, ze 60 procent vlastněný NHK, bude distribuovat program k milionům diváků ve více než 80 zemích.

G-Media bude vysílat 24 hodiny denně free-to-air HD zpravodajství a lifeslylový obsah z nových HD studií NHK v Tokiu ke kabelovým a DTH službám napříč Amerikou, Afrikou, Evropou a Asií prostřednictvím infrastruktury Intelsatu. Stejná infrastruktura bude G-Media využívána k šíření mezinárodního japonského prémiového kanálu NHK World Premium.

Pro Asii-Pacifik a Ameriku bude program NHK World TV šířen prostřednictvím satelitů Intelsat 8 a Intelsat 9 na pozicích 166°E a 58°W. Pro Evropu, jižní Asii, Střední Východ a Afriku bude stanice šířena přes Intelsat 10 na pozici 68,5°E. Bohužel, zřejmě v C pásmu, takže program bude dostupný jen pro satelitní domácnosti, které přijímají signály v C pásmu (4,2 GHz).





Reklama




Vybrané články