Quantcast

U2 zahrají na evropských cenách MTV 2009

| redakce | tisk

Legendární kapela U2 vystoupí v rámci slavnostního předávání evropských hudebních cen MTV ve čtvrtek 5. listopadu v Berlíně. Krátké vystoupení, jehož část diváci uvidí v rámci přímého přenosu, se bude konat před Braniborskou bránou a vstupenky na něj bylo možné získat zcela zdarma přes stránky www.mtvema.com a www.u2.com.

Kapela se tak vrací na místo, kde téměř na den před dvaceti lety byla stržena berlínská zeď a kde se také v roce 1994 konaly vůbec první evropské ceny MTV. Antonio Campo Dall´Orto, výkonný producent MTV Europe Music Awards, k tomu dodává: „Jsme nesmírně hrdí na to, že můžeme přivézt U2 do Berlína na toto výjimečné vystoupení. Letošní udílení cen bude velkou oslavou hudby, svobody a zrodu nového věku v Evropě.“

Evropské hudební ceny MTV (EMA) se letos konají v berlínské areně O2 World ve čtvrtek 5. listopadu 2009, moderovat ho bude zpěvačka Katy Perry a mezi dalšími vystupujícími budou například Green Day, Jay-Z, Robbie Williams, Shakira, Tokio Hotel nebo Foo Fighters.

Přímý přenos bude začínat v 21 hodin středoevropského času a čeští diváci ho budou moci sledovat na kanálu MTV Europe v satelitní a kabelové síti, kde jej od 29. listopadu nahradí česká verze MTV.

MTV Europe Music Awards

Historie evropských hudebních cen MTV sahá až do roku 1994 a od té doby putuje hlavní ceremoniál největšími evropskými městy. V minulosti mezi nimi nechyběly metropole jako Berlín, Londýn, Paříž, Řím, Stockholm nebo Dublin. V rámci večera udílení evropských cen MTV vždy vystupují nejžhavější hvězdy hudební scény, v předchozích ročnících například Madonna, Coldplay, U2, Robbie Williams, Beyoncé nebo Amy Winehouse. O většině hudebních cen navíc rozhodují sami diváci, kteří hlasují nejen v hlavních kategoriích, ale také v rámci regionálních cen. MTV Europe Music Awards jsou každoročně jednou z největších hudebních událostí.

zdroj: PR Nova





Reklama




Vybrané články