Quantcast

Polsko: Emitel bude provozovat druhý DVB-T multiplex

| redakce | tisk

Provozovatelé komerčních televizí Polsat, TVN, TV 4 a TV Puls budou součástí nabídky druhého DVB-T multiplexu. Provozovat jej bude společnost Emitel. První digitální terestrické vysílače by mohly být v provozu do konce letošního roku.

Smluvní strany se dohodly, že kontrakt bude podepsán v okamžiku splnění všech formálních a právních požadavků definující programový obsah druhého multiplexu.

Ve druhém polském DVB-T multiplexu bude celkem 8 TV programů - Polsat, TVN, TVN4 a TV Puls. Každý z těchto vysílatelů bude mít v multiplexu pozici pro svůj druhý program. Digitální pozemní vysílá postupně nahradí stávající analogové vysílání v celé zemi. DVB-T sítě budou používat modernější kompresní formát MPEG-4 (H.264/AVC).

Emitel je předním provozovatelem terestrické sítě rozhlasových a televizních vysílačů v Polsku. Poskytuje analogové a digitální šíření TV a rozhlasových programů. Firma má největší vlastní infrastrukturu - více než 300 vysílacích a telekomunikačních objektů (včetně 50 staveb s výškou nad 200 metry). Emitel provozuje DVB-T testy od roku 2001. V roce 2009 začala v Polsku jako jediná testovat digitální rozhlasové vysílání - DAB.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články