Quantcast

Polsko: Multiplex 1 současně s multiplexem 2?

| redakce | tisk

Na setkání s polskm regulátorem Krajowa Rady Radiofonii i Telewizji (KRRiT) se zástupci KIGEiT, UKE, ředitelem odboru telekomunikací ministerstva infrastruktury byla vyjádřena potřeba paralelního spuštění prvního a druhého DVB-T multiplexu v Polsku.

KIGEiT sdružuje subjekty televizního vysílání, operátory a výrobce. Rozhovory se zaměřily na otázky spojené se zaváděním digitálního pozemního TV vysílání, zejména problémy spojení se spuštěním multiplexu a chybějícím rozhodnutím o obsahu prvního multiplexu.

Podnikatelé spolu s KIGEiT vyjádřila potřebu paralelního spuštění multiplexu s obsahem komerčních kanálů (druhý multiplex) s veřejnoprávními programy (první multiplex), díky tomu bude digitální terestrické vysílání atraktivnější pro zákazníky.

Předseda TP EmiTelu zjisti, že v příštím roce bude probíhat výstavba vysílačů druhého multiplexu podle plánu. Stávající zpoždění se podaří dohnat.

"Naše společná akce by měla vyústit ve splnění lhůt, které jsou požadovány na Polsko Evropskou unií v souvislosti s digitalizací. Proto chceme, aby byly posílena a přijata taková opatření, která by nám společně umožnila splnit tyto termíny," uvedl Witold Graboś, člen KRRiT.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články