Quantcast

Omroep Brabant skončí na 23,5E

| redakce | tisk

Nizozemská veřejnoprávní regionální televize Omroep Brabant plánuje k 31.12.2010 ukončit své vysílání na satelitu Astra, pozice 23,5°E. Na této pozici se vysílá celkem 10 regionálních stanic. Pět se doposud nerozhodlo v pokračování satelitního šíření a čtyři chtějí na satelitu zůstat.

Televize Omroep Brabant v prohlášení uvedla, že náklady na satelitní distribuci jsou příliš vysoké v poměru k počtu domácností, které mohou satelitní signál stanice přijímat.

Regionální kanály z Nizozemí vysílají přes satelit 4 roky. Doposud měly podporu nizozemského Ministerstva školství, kultury a vědy, stejně jako ze strany KPN.

Omroep Brabant bude nadále k dispozici pro místní diváky v kabelových sítích a také přes nizozemskou DVB-T službu Digitenne jako FTA program a také jako live stream na internetu.

technické parametry, kde vysílá Omroep Brabant a dalších 9 regionálních stanic:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,914 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

5 dalších regionálních stanic Omroep Zeeland, RTV Drenthe, RTV Rijnmond, L1 Limburg i RTV Noord Holland se zatím nerozhodlo, zda budou pokračovat v satelitním šíření. Jiné stanice RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Oost i Omroep Gelderland chtějí nadále vysílat přes satelit.

zdroj: broadbandTVnews





Reklama




Vybrané články