Quantcast

V Rusku vzniká dětský kanál Karusel

| redakce | tisk

Dne 1. ledna 2011 zahájí vysílání nový dětský kanál pod názvem Karusel. Jedná se o společný projekt veřejnoprávních televizí VGTRK (RTR) a Pervyj kanal. Podrobnosti o distribuci budou sděleny později.

RGTRK a Pervyj kanal v současné době provozují vlastní dětské kanály - Bibigon (VGTRK) a Telenjanja (Pervyj kanal). V příštím týdnu obě vysílací společnosti představí nový kanál Karusel, který bude šířen v prvním DVB-T multiplexu v Rusku.

VGTRK oznámil, že od 1.1.2011 budou Bibigon a Tenenjanja sloučeny v jeden kanál - Karusel. Příští týden v pátek bude zahájeno testovací vysílání a bude vysílat na kmitočtech, kde nyní je šířen program Bibigon. Pervyj kanal nechce zatím komentovat osud Telenjanja. Oficiální prohlášení zveřejní později.

O založení společného dětského kanálu bylo v Rusku rozhodnuto koncem listopadu. Dříve ruský prezident Dmitrij Medveděv podepsal dekret o sloučení Tenenjanja a Bibigon v jeden kanál pro děti a mládež, který bude mít svoji pozici v prvním terestrickém multiplexu.

Telenjanja jako neterestrický kanál odstartoval v roce 2006. Podle průzkumu TNS TV Index+ stanici v první polovině roku sledovalo více než 20 milionů lidí po celém světě. Je to o čtvrtinu více než ve stejném období roku 2009.

VGTRK spustila svůj dětský kanál Bibigon v roce 2007. Televizní stanice je určena pro děti ve věku od 6 do 16 let.

zdroj: marker.ru





Reklama




Vybrané články