Quantcast

Trikolor TV od podzimu i na Ukrajině

| redakce | tisk

Na podzim letošního roku hodlá ruská společnost General Satellite poskytovat služby placené televize i na území Ukrajiny. Koncern pro tyto účely pronajme další transpondérovou kapacitu na satelitu Eutelsat W7 (36°E).

Podle dostupných informací bude DTH paket pro diváky na Ukrajině obsahovat kolem 55 televizních stanic, z toho 28 má jich vysílat v ukrajinštině. Celá nabídka bude kódována systémem DRE Crypt a pro příjem bude nutné přijímací zařízení společnosti General Satellite.

Alexander Glusčenko, který je vydavatelem časopisu Mediasat uvedl, že do konce 2011 hodlá firma zvýšit počet abonentů z 8 na 10 milionů. Ukrajinský trh má pozici v dosažení těchto cílů.

Na ukrajinském DTH trhu může dojít k boji o zákazníky. V září odstartuje ze satelitů Amos 4°W) nová DTH služba Xtra TV společnosti ISTIL Telecom, patřící do ISTIL Group. Půjde o ostrý boj o zákazníky. Společnost Zeonbud spustí na Ukrajině digitální terestrické vysílání ve standardu DVB-T2, která má obsahovat 32 programů.

Trikolor TV vstoupila na ruský trh v roce 2005 a v současnosti je považována za jeden z nejúspěšnějších projektů ve světě satelitní televize. Za 6 let existence provozovatel získal 8 milionů zákazníků.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články