Quantcast

Operátoři v Seca2 bojují proti pirátům

| redakce | tiskobrázek k článku: Operátoři v Seca2 bojují proti pirátům

Provozovatelé digitálních satelitních platforem Cyfra+, Sky Italia a Digital+, kteří používají starší verzi kódovacího systému Seca Mediaguard 2, bojují proti pirátskému příjmu programů.

Včera, tj. 13.1.2005 přesně ve 12:00 přistoupil operátor polské pay-tv Cyfra+ k modifikaci systému Seca Mediaguard, která měla zamezit pirátskému příjmu. Změna byla účinná pouze dvě hodiny, poté se na internetu objevily aktualizace, které řeší problém s příjmem paketu Cyfra+. Dnes k obdobnému opatření přistoupila i španělská Digital+ na satelitu Astra 19,2°E. Kdy provede podobné opatření i italská pay-tv Sky Italia zatím není zřejmé.

Vedle modifikací systému Seca Mediaguard2 ze strany provozovatelů placených paketů se bojuje proti prodejcům a překupníkům zařízení s nelegálně naprogramovaným zařízením.

Ve městě Vratislav zadržela policie celkem 4 osoby ve věku od 30 do 40 let - 3 může a jednu ženu. Podle zjištění osoby od července 2003 prodávali pirátské dekodéry, digitální satelitní příjímače a karty, které umožní příjem kódovaných satelitních programů. (satkurier.pl)





Reklama




Vybrané články