Quantcast

Skylink: Jednu Novu SD brzy vypneme

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink: Jednu Novu SD brzy vypneme

Zákazníci satelitní služby Skylink mohou doposud přijímat programů TV Nova v SD rozlišení ze dvou kmitočtů. Brzy bude jedna distribuce ukončena a kdo si doposud nepřeladit set top box na nový kmitočet, program nebude moci dál sledovat.

"Dokud neutichne špička na zákaznickém servise, neděláme žádná opatření, která by ji mohla zhoršit," uvedl na dotaz webu parabola.cz k duplicitnímu šíření programu TV Nova v SD kvalitě Jaromír Glisník, který se stará o integraci společností provozující služby CS Link a Skylink a naráží na nedávné změny, které proběhly k 1.2.2012 u příjmu placených i neplacených stanic. "Nebojte se, Novu SD brzy vypneme," dodává.

TV Nova v SD skončí pro zákazníky Skylinku na kmitočtu 11,895 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6. Pokud chtějí diváci toto vysílání dále sledovat, musí si tuto stanici naladit na kmitočtu 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Z tohoto kmitočtu přijímají TV Nova i klienti s kartami CS Link.

Na kmitočtu 11,895 GHz se v současnosti vysílá 15 kanálů v SD rozlišení. V případě odpojení TV Nova a uvolnění kapacity by mohlo dojít ke zlepšení technické kvality ostatních programů na tomto kmitočtu.





Reklama




Vybrané články