Quantcast

Startuje NHL na NOVA Sport a VOYO

| redakce | tisk

Po 119 dnech frustrace, čekání a ostrých jednání o další směřování NHL, se majitelé a hráči konečně dohodli na podmínkách, za kterých budou příštích nejméně 8 let hrát. Liga startuje s velkou pompou tuto sobotu 19. ledna. NOVA Sport a VOYO.cz hned první dny přinese v akci ty největší hvězdy.

První víkendový den se diváci dočkají souboje věčných rivalů Pittsburghu a Philadelphie od 21:05 na NOVA Sport a VOYO. V noci od 1:05 diváci uvidí duel Washingtonu s hvězdným Alexandrem Ovečkinem proti Tampě. NOVA Sport a VOYO získaly vysílací práva na čtyři roky. V aktuální sezoně se fanoušci dočkají rekordní porce zápasů, a to vše exkluzivně na NOVA Sport a VOYO.

Kapitán Penguins Sidney Crosby sice během výluky nikde nehrál, ale je prý ve vynikající formě a očekává se od něj fantastická sezona. Jeho spoluhráč Jevgenij Malkin pak doslova roztrhal KHL na kousky, když v 36 zápasech za Magnitogorsk nasbíral 62 bodů.

Hned první večer čekám spoustu branek,“ říká komentátor Nova Sport Jan Velart. Pittsburgh a Philadelphie spolu sehráli loni v play off divokou sérii, ve které padlo v šesti zápasech 56 branek. Ovečkin má nad sebou nového trenéra, který mu chce dát na ledě volnou ruku. A Tampa? To je přeci Steven Stamkos, nejlepší střelec loňského roku.
V noci z neděle na pondělí od 2 hodin ráno pak nabídneme poprvé v akci Jaromíra Jágra. Jeho Dallas zavítá na horký led Minnesoty.

Dallas je nejméně oblíbený tým v Minnesotě,“ pokračuje Velart. „V roce 1993 se původní tým přesunul právě do Dallasu a fanoušci na tuhle zradu nikdy nezapomněli. Bude to hodně divoký zápas.“

Základní část NHL bude zkrácena na 48 zápasů. Termíny soutěže budou posunuty, takže play off začne až 30. dubna, zhruba o 14 dní později, než je obvyklé. Finále Stanley Cupu se pak bude hrát až do konce června. Titul obhajují Los Angeles Kings, kteří by oproti jiným vítězům mohli ze zkrácené sezony profitovat. „Často potká šampióna v následné sezoně útlum,“ pokračuje Velart. „Sezona se může i s play off protáhnout na sto zápasů a se zkrácenou letní přestávkou je velmi těžké odehrát v extrémním tempu dvě takové sezony po sobě.“

Favoritů bude opět celá řada. Ve Východní konferenci New York Rangers, Boston, Pittsburgh nebo Philadelphia, na Západě budou k nejlepším týmům patřit určitě Chicago, San José, Vancouver nebo St.Louis.

Je ale nesmírně těžké předpovědět, komu se bude dařit a komu ne,“ uzavírá Velart. „Některé týmy mají výhodu, že jejich hvězdy jsou rozehrané z Evropy nebo z AHL. Chicagu nebo Bostonu podle mě bude svědčit, že udělaly jen minimum změn v sestavě a při zkrácených tréninkových kempech jim nebude tak dlouho trvat, než se sehrají. Při tak zkrácené sezoně je ale jasné, že jakákoliv ztráta se bude jen těžko dohánět.“

Pokud diváci nestihnou shlédnout přímý přenos některého ze zápasů, mohou se podívat na záznam, který najdou na videoportálu VOYO. Všechny zápasy, které NOVA Sport a VOYO odvysílá, budou k dispozici na VOYO týden po odehrání zápasu. Na VOYO hokejoví fanoušci také naleznou pořad NHL News. První zápas nové sezony NHL Philadelphia vs. Pittsburg začíná v sobotu 19. 1. 2012 od 21:05.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články